Çorum ve Yozgat arasında gerilim artıyor! Çorum ve Yozgat arasında gerilim artıyor!

Bozok Üniversitesi Şefaatli Meslek Yüksek Okulu’nda, yangın anında binaların doğru şekilde tahliye edilmesi ve yangın söndürme tüplerinin kullanımının öğrencilere uygulamalı gösterilmesi amacı ile  tatbikat yapıldı.

MYO’da tatbikat yapıldı

Yangın öncesi alınacak önlemler, yangın söndürme teknikleri, yangın ve diğer afetlerden etkilenen kişiler ile binalarda mahsur kalan kişilerin nasıl kurtulacağı gibi konular hakkında bilgilerin verildiği eğitim sonunda katılımcılara, olası bir yangın durumunda yapılması gerekenler ve yangın ekipmanlarının doğru kullanımı  uygulamalı olarak anlatıldı.

MYO’da tatbikat yapıldı  2

MYO Öğretim Görevlisi Fatih Oğuz Bekdemir koordinatörlüğünde gerçekleştirilen eğitim ve tatbikat sonrasında öğrencilerin soruları cevaplandırılarak tatbikat başarı ile gerçekleştirildi.

MYO Öğretim Görevlisi Fatih Oğuz Bekdemir, “Yangın sınıflarına göre kullanılması gereken yangın söndürücüler ve doğru yangın söndürme metotları hakkında uygulamalı olarak bilgilendirme yapıldı. Bahçede tatbikat amaçlı ufak bir yangın çıkarılıp öğrencilerden yangına müdahale etmeleri istendi. Yangın söndürme faaliyetine öğrencilerden yüksek katılım sağlandı” dedi.

Kaynak: Hakan Demirbaş