13 Mart 2024 tarihli Yozgat Belediyesine ait arsa satış ihalesi sırasında Yozgatlı iş insanı Şenol Yemenoğlu’nun itirazları üzerine, yapılan arsa satış ihalelerinin altında geçmişe dönük usulsüzlük iddiası gündeme bomba gibi düştü!

Arsa Ihale Açıklama Yeni (1)

Komşuda o köy diken üstünde Komşuda o köy diken üstünde

Önceki gün Yozgat Belediyesinde yapılan ihale ile 6 adet arsa yeni sahiplerine satışı yapıldı. İhale esnasında Yozgat’ın tanınmış iş insanlarından Şenol Yemenoğlu, satışı yapılan arsalarla ilgili itirazlarını dile getirdi.

Arsa Ihale Açıklama Yeni (3)

YEMENOĞLU: "BİZDEN PARA İSTEDİLER!"

Önceki gün satışı yapılan arsalardan biri için, 2023 yılının temmuz ayında Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse'nin talebi doğrultusunda Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Erol’un şahsi banka hesabına yaklaşık 5 buçuk milyon lira gönderdiğini iddia eden Şenol Yemenoğlu, iddialarına şu şekilde devam etti:
“Geçtiğimiz yıl temmuz ayında Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse bizimle görüşmek istedi. Görüşmede Başkan Yardımcısı Hasan Erol da vardı. Başkan Celal Köse, Yozgat Belediyesi Bozokspor’a yeni oyuncu transferi için paraya ihtiyaçları olduğunu söyledi. ‘Paranın karşılığında size bir arsa verelim’ dediler. Ben de ‘İhaleye çıkın, arsayı ihaleden alayım’ deyince devamında ‘İhalede ayarlarız, arsayı size veririz, para acil lazım, parayı hemen almamız gerekiyor’ dedi.
2023 yılının aralık ayında Başkan Köse'nin bize söz verdiği arsa için yapılan ihaleyi giren başka bir firma aldı ve arsayı bize veremedikleri için ihale belediye tarafından iptal edildi.
Söz konusu arsa, 13 Mart 2024 günü satışı yapılan 6 adet arsadan biriydi. Parasını yaklaşık bir yıl önce, şirket hesabından Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Erol’un şahsi banka hesabına gönderdiğim arsa tekrar bir başkasına satıldı. Ben de ihale salonun önünde haklı olarak usulsüzlük yapıldığını dile getirdim ve itiraz ettim.
Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse'nin bilgisi dahilinde gerçekleşen ve şirket hesabından Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Erol’un şahsi banka hesabına gönderdiğimiz paranın arsa karşılığında gönderilmediği iddia ediliyorsa, bizden bu parayı ne için aldıklarını açıklamalarını talep ediyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi