Adetim değildir ama, bir defada olsa, prensibimizi çiğneyelim. Ben dememiş miydim, ben yazmıştım söylemleri iticidir. Ancak hafıza tazelemek ve ders çıkartmakta bir yerde gerekli olmaktadır. Aşağıda EKONOMİDE KARA YIL YAKINMI başlığı altında, 10 Mart 2013 tarihinde bakınız neler yazmışız:
EKONOMİDE KARA YIL YAKIN MI..?
Dünya ekonomisinin geleceğini, az-çok kestirmek için, kâhin olmaya gerek yoktur.
A.B.D, Japonya, Avrupa’nın çoğu devletleri, bolca para basmaktadırlar. Hesap, kitap neticesi, paralarının da değer kaybını ihracatla dengelemektedirler. Bizde paramızın diğer devletlerin paralarından değerli kılan etken, karşılıksız para basılmamasıdır. Bizim ihracatımızın fazla artmaması, ithalat ve ihracatın döviz karşılığı işlem görmesidir.
***
Morgıç’ın, dünyayı morartacağını 2005-2006 yılları arası yazdık, televizyon programlarında da epey anlatmışlığımız vardır. Bizden çok sonra bu konuyu gündeme getiren Amerikalıyı kâhin! İlan etmişlerdi. Biz ne kâhiniz nede falcı… 
Sadece yazarız. 2007 de, morgıçın, Türkiye dâhil, dünyayı morarttığı aşikârdır.
Günümüze ve geleceğe bakacak olursak; bu pilav bu suyu kaldırmaz. Karşılıksız para basanların sonu hüsran olacaktır. Neticesinde, bizde ve bazı devletlerde sıkıntıya ortak edilecektir.
Borsalardan çıkışlar başlayacak, ABD Merkez bankası başta olmak üzere fon alımlarını kısıtlayacaklardır. Ekonomilerdeki kaosun ateşleyicisi A.B.D. olacak, kıvılcımlar etrafa yayılacaktır. Bu tarih artık, 2014 mi olur, 2015 mi olur, artık onu da siz tahmin! Ediniz.
***
Evet, ben kâhin değilim. Birazcıkta olsa ekonomistliğimiz vardır.