Yozgat'ta şiddetli rüzgar kayısı ağacını devirdi! Yozgat'ta şiddetli rüzgar kayısı ağacını devirdi!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yozgat İl Temsilciliği Gazze’de insani ateşkes önerisini reddeden ABD’ye tepki gösterdi.

Çapanoğlu Büyük Cami’de kılınan yatsı namazının ardından cami önünde açıklamalarda bulunan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yozgat İl Temsilcisi Ubeydullah Şahan, ABD’nin Gazze’de insani ateşkes önerisini reddetmesine yönelik basın açıklaması yaptı.

İsrail zulmünün Gazze’de her geçen gün daha da arttığını söyleyen Şahan, “Gazze’de terör devleti İsrail tarafından yapılan soykırım insanlık tarihine kara bir leke olarak geçmekte, bütün dünya bu soykırıma şahit olmaktadır. Son 68 günde İsrail tarafından 18 bin masum insan katledilmiştir. 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere binlerce masum, ibadethanelerin, okulların, hastanelerin bombalanması sonucu acımasızca öldürülmüştür. Bu rakamlar bir matematik hesaplaması değil, katledilen masum insanlardır” dedi.

tügva

Savaş hukukunun, evrensel insan haklarının alt üst edildiği bu saldırıların soykırım olduğunu da belirten Şahan, “Dünya halkları bu soykırıma, bu katliama sessiz kalmamış, tepkiler göstererek ülkelerin harekete geçmesi çağrısında bulunmuştur. Her ne kadar çok geç kalsa da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de bu çağrılara cevap vererek ateşkes ilan edilmesi için harekete geçmiştir. Ne yazık ki yapılan oylamada bütün üyeler oy birliği ile ateşkes yapılmasını talep ederken, ABD’nin veto etmesi sebebiyle karar alınamamış, reddedilmiştir. ABD 13 Birleşmiş Milletler üyesi ülkeyi karşısına alarak İsrail’in katliamına ortak olduğunu tescillemiştir. Böylece Amerika tarihine de İsrail barbarlığına ortak olmak bir kara leke olarak yazılmıştır. Bu ret kararı şüphesiz Amerikan halkının değil, iktidarda bulunan Siyonist Biden hükümetinin bir kararıdır. Artık özgürlük, barış, insan hakları konusunda Amerika hükümetinin hiçbir iddiası ve samimiyeti söz konusu olamaz. Bu kararla dünyanın da 5’ten büyük olduğu açıkça görülmüştür” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA