14 yıllık savcı olan Mehmet Selim Kiraz, Berkin Elvan soruşturmasındaki beşinci savcı olarak atanmıştı. Geçen yıl HSYK’nın yaz kararnamesi sonrasında Gaziosmanpaşa Adliyesi’nden Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na atanan Kiraz’a Gezi Parkı dosyaları verilmişti. 
Savcı Mehmet Selim Kiraz  ilgili dosyanın dışında yine eylemler sırasında yaralanan Lobna Allami, Okan Özçelik, Volkan Kesanbilici, Edral Sarıkaya, Aydın Aydoğan ve Burak Ünveren’in de aralarında olduğu çok sayıda kişinin soruşturma dosyasını yürütüyordu. Kiraz’ın eşi de Çağlayan Adliyesi’nde hakim olarak görev yapıyor. 
Savcı Kiraz Elvan’la ilgili dosyayı aldıktan sonra soruşturmayı sürdürürken, son olarak Emniyet Müdürlüğü’nden daha önce eşkâlleri belirlenen 3 polisin açık kimliklerinin belirlenmesi amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı.
Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Berkin Elvan dosyasında yaptığı son işlemlerden biri de, Elvan’ın ölümüne ilişkin görüntüleri Jandarma Kriminal’e göndermek oldu.
Başbakan Davutoğlu da saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin kimliklerinin Zonguldak 1991 doğumlu Şafak Yayla ile Ardahan 1987 doğumlu Bahtiyar Doğruyol olduğunu açıkladı. Açıklamada "Savcı da operasyon düzenlenmesini istemiyordu bizim gibi BERKİN'in katilleri açıklansın sağ salim eve gitmek istiyorum diyordu" ifadelerine yer verildi.
MEHMET SELİM KİRAZ KİMDİR
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Kararnamesi ile 2010'da Osmaniye'den Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Kiraz, 4 yıl burada çalıştıktan sonra geçen yıl HSYK'nın yaz kararnanemesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçlar Soruşturma Bürosu'nda görevlendirildi. İki çocuk babası Kiraz'ın, eşinin de İstanbul Adalet Sarayı'nda hakim olarak görev yaptığı öğrenildi.
Savcı Kiraz, yaklaşık iki aydır Gezi Parkı eylemleri sırasında Okmeydanı'nda gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gün hastanede komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturma dosyasına bakıyordu.
TERÖRÜ LANETLİYORUZ
İstanbul'da meydana gelen ve değerli savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybettiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu, insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Bu suçu işleyenler asla insan olamaz. Şehit savcımıza Allah'tan rahmet, ailesine ve yargı camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.
Terör saldırılarının amacı ülkemizin huzur ve istikrarını bozmak ve toplumda bir korku havası ve kaos ortamı yaratmaktır. Yaklaşan seçimler öncesinde ülkedeki istikrarı bozucu, seçim ortamını sabote etmeyi amaçlayan eylemleri kınıyoruz. Bu süreçte herkes daha soğukkanlı ve sağduyulu olmalıdır.
Sorunların çözümünün adaletten ve hukuktan geçtiği bir an olsun unutulmamalıdır. Vatanseverler olarak  terör saldırısını nefretle kınıyor, saldırıda şehit olan Savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Cenab-ı Hak’tan rahmet, ailesine, adalet camiasına ve milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz..
Türk Milleti yüce bir millettir terörün her türlüsünün üstesinden gelecek ve hainlere dersini verebilecek güçtedir.Bu milleti, ordusunu, savcısını  ve kahraman  polisini sindireceğini zanneden hainler iyi bilsinler ki:  bu vatan için canını seve seve  verecek 80 milyon kahraman Türk evladı vardır.Çapulcu hainler bunu iyi hesap etsinler..Yedi düvele haddini bildiren bu milletin evlatları satılmış üç buçuk  soysuza mı  teslim olacak?