Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikaları şirketi tarafından, 12 ayrı Pancar Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekim yapan pancar üreticilerine yönelik ''Toprak Analiz Çalışması ve Bilinçli Gübre Kullanımı'' konularında planlanan eğitim semineri devam ediyor. Seminerlerde çiftçilere, daha verimli ürün alınabilmesi, toprağın canlılığını koruyabilmesi, verimli ürün alınabilmesi, bilinçli gübre kullanımı ve toprak analizi konularında uzmanlar tarafından bilgiler veriliyor.
Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikaları şirketine bağlı Eğitim Şefliği ile Gübretaş ile ortaklaşa düzenlenen eğitim seminerlerinin ilki, Kayseri Pancar Merkez Bölge Müdürlüğü hinterlandında ekim yapan Pancar Üreticilerinin bilgilendirilmesi için, Kayseri Şeker Fabrikası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.
Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genel Müdür ve Gene Müdür Yardımcıları, Boğazlıyan Belediye Başkanı, Belde Belediye Başkanları, Siyasi Partilerin il Başkanları, Ziraat Odaları'nın Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve çiftçi temsilcileri ile bir araya gelerek, mevcut durum, işleyiş ve sorunlar hakkında karşılıklı bir istişare toplantısı gerçekleştirildi. Eğitim amaçlı toplantılara Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nda devam edildi. Toplantıya Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Konaç, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Soylu, Denetim Kurulu Üyesi ve Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü İsmet Aksoy, Denetim Kurulu Üyesi Mustafa Türkaslan, Genel Müdür Hasan Gökçe, Ziraattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Levent Benli ile birlikte şu isimler katıldı:
''Boğazlıyan'dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hayri Dikbaş, Boğazlıyan Belediye Başkanı Mustafa Özdal, Ak Parti Boğazlıyan İlçe Başkanı Hamza Kaya, Boğazlıyan CHP İlçe Başkanı Mustafa Kemal Karaman, MHP İlçe Başkanı Tuncer Bozyokuş, Boğazlıyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Yeşil, Boğazlıyan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Mavili, Boğazlıyan Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Nuri Erkoç, Boğazlıyan Ticaret Borsası Başkanı Tayyar Aksu, Boğazlıyan Ziraat Odası Başkanı İsmet Alparslan, Çandır Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kır,  Boğazlıyan Sulama Birliği Başkanı Avni Hokkaömeroğlu, Sırçalı Belediye Başkanı Tamer Gümüş, Ovakent Belde Belediye Başkanı Etem Murat, Çalapverdi Belediye Başkanı Mehmet Tanrıkulu, Çakmak Belediye Başkanı Vedat Oymak, Özler Belediye Başkanı Salih Ekici, Devecipınar Belde Belediye Başkanı Dursun Yıldız, Bektaşlı Belediye Başkanı Ünal Bulut, Yamaçlı Belediye Başkanı Metin Koçak, Uzunlu Belediye Başkanı Turan Koç, Yenipazar Belediye Başkanı Cem Eser, Yenifakılı Ziraat Odası Başkanı Ender Taflıoğlu, Boğazlıyan Ülkü Ocakları Başkanı Serhat ören ile İl Genel Meclisi Üyeleri ve çok sayıda çiftçi temsilcisi.''
Kayseri ve Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay,  katılımcıların sorularını, önerilerini ve taleplerini dinleyerek not aldı. Katılımcılar, Boğazlıyan'ın ve Kayseri Şeker Fabrikası'nın gelişimi adına çeşitli önerilerde bulundu, çiftçinin yaşadığı sorunlar ile ilgili çözüm yolları aradılar. Daha sonra söz alan Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, bu tür toplantıların sürdürülebilmesi ve devamlılığı için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, “Çiftçilerimizin şirketimizde yaşanan gelişmeleri daha yakından takip edebilmeleri ve sorunlarının çözümü ve sorunların tespit edilebilmesi noktasında çok hassas ve duyarlı olmaya çalışmaktayız” dedi.
Akay, Boğazlıyan'ın bölge ekonomisi ve tarımı adına çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizerek, “Gerçekleştirdiğimiz bu istişare toplantıları ile hem birbirimizi daha iyi tanıma ve anlama imkânı bulacağız, hem de çiftçimizin, dolayısıyla fabrikamızın sorunlarının çözülmesi adına çok önemli kararlar alacağız” şeklinde konuştu.
Akay, toplantıya ilgi gösterilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, bu tür toplantıların ve tespitlerin yapılması için düzenlenen organizasyonların önemini anlattı. Akay şöyle devam etti:
“Gübrenin toprağı ne şekilde etkileyeceğini bilmeden kullanmak, toprağımıza ve ürünlerimize çok büyük zararlar vermektedir. Artık geçmişten gelen alışkanlıklarımızı bir kenara bırakmamız gerekmektedir. Bilgilenme ve bilinçli tarım, tohum ekiminden, çapasına, gübresinden sulamasına kadar başlı başına bir zincir halinde ilerlemektir. İşte bu nedenle bizler bundan sonra bu konular ile ilgili sizlerle çok sık bir araya geleceğiz ve sizlerin bu konudaki bilgilerinizin artması için büyük çaba göstereceğiz. İşte bu bilgilendirme toplantılarımızın artması için fabrikamızın her kademesinde bu eğitim çalışmaları hızlandırmış ve bu anlamda fabrika bünyemizde bir Eğitim Şefliği oluşturmuş bulunmaktayız.”
Editör: TE Bilişim