Evet başlıktaki, soruya verilecek cevapları şöyle sıralayabiliriz;
    Kimin olacak? tabiî ki benim…
    Böyle bir soruda nerden çıktı?
-    Bu soruyla ne demek istiyorsunuz…?
    Aslında demek istediğimiz açık ve net olarak, tapusu da olsa, mülkünüz sizden
habersiz, el değiştirmiş, sizde “şagil” ,”işgalci” durumuna düşmüşsünüzde, evin yeni malikinden! “Evimi ne zaman boşaltıyorsunuz, tahliyeye kadar kirayı X bankası hesabına yatır.” İhtarını alınca, şaşırıyor, panikliyor ve tapu dairesinde soluğu alıyorsunuz.
* * *
     Bu yazıyı okuyunca,   “Eee bu nasıl iştir, neticesi nedir?” diye soracaksınız. Hemen heyecanlanmayınız, devamını okuyunuz, ondan sonra ne yapmak gerekeceğini de yazının sonunda bulacaksınız.
SİZDEN HABERSİZ MÜLK NASIL SATILIYOR?
    Tabi ki, sahte vekaletle…
SAHTE VEKALETİ NASIL
DÜZENLİYORLAR?
     Amiyane bir tabir vardır: “İki cambaz, bir ipte oynamaz.” Ama günümüzde değil iki cambaz, birkaç cambaz hem de göbek atarak oynayabilmektedir.
    İşte sizlere yaşanmış ve şahit olduğumuz bir vakayı(olayı) yazalım.
   Mülk sahibi, Ankara'nın tanınmış bir işadamıdır. Konya yolunda, imarlı bir arsa alır.”Arsayı da biz satmıştık.” Aradan iki sene geçer. X kişi, işadamının işlerini takip eden adamını arar.             “Sizin patronun İstanbul yolundaki, arsasına X kadar para veriyorlar. Sor, satarsa müşteri hazır.” der. Adamı konuyu patronuna aktarır. Patronun gözleri fal taşı gibi açılır. Zira teklif edilen para, arsa bedelinin dört misli fazlasıdır.
    “ Hemen satalım, adamları ara” talimatını verir. X kişi aranır. “Birkaç fotoğraf, nüfus cüzdanınızı hazırlayın, ben gelip alacağım” cevabını alırlar. İstenenler hazırlanır. X kişi gelir ve fotoğrafları, nüfus cüzdanını alır ve gider. “Ben tapu hazır olunca sizi arayacağım!” demeyi de ihmal etmez. Yıllardır alım, satım yapan işadamı, satıcının sadece bir fotoğrafının tapuda lazım geleceğini unutur! Ve birkaç fotoğraf verir.
    Aradan birkaç gün geçer. X kişi arar. “Alıcı vazgeçti! Evraklarınızı getiriyorum.”
    Fotoğraf ve nüfus cüzdanını getirir ve teslim eder.
   Eee, Eee si şöyle sonlanır:
   Bir hafta sonra, X kişiden birisi işadamının adamını arar. “Ya sizin patronun arsasının yanında, hem de tam bitişiğinde çok ucuza bir arsa geldi. Fiyatı da sudan ucuz! alır mısınız? Ben sizi bir saat sonra arayacağım” deyip, telefonu kapatır. Konu
İşadamına aktarılır. O da ne? İstenen para, arsa değerinin dörtte bir değil, altıda, yedide bir altında, hiç kaçırılır mı?! “Hemen alalım, evraklarımızı ver.” talimatını verir.
   X kişi tapuda muamelenin hazır olduğunu arsa bedelinin nakit getirilmesini söyler.
Tapuda buluşulur.
   AMANIN O DA NE…?
   O da nesi yok. Bal gibi işadamına kendi arsasını satmaktadırlar.
   İşadamı daha önce arsasını satmak için, fotoğraf ve nüfus cüzdanını vermemişmiydi.
    X sahtekarlar, bir güzel! Sahte vekalet tanzim edip, arsayı bir başkasının üstüne geçirmişlerdir. Aynı arsayı da geri sahibine satmaktadırlar…
    İŞ ADAMI NE YAPTI…?
   Sahtekarları buldurdu. Temiz bir dayak attırdı. Sahtekarlığı ikrar ettirdi. Tapu iptal davası açtırdı. Geri kendisine tescilini sağladı. Üstüne daha önce tapulanan kişide sahtekarlığa ortak olduğunu, muazzayı açık olarak ifşa ettiğinden, tescil işlemi gerçekleşmiş oldu.
   Eğer, muazza olduğu açıklanmamış olsaydı, işadamının arsası gitti mi giderdi.
    Üçüncü kişi “ben masumum, vekaletin sahte olduğunu nereden bilebilirim” diye beyanda bulunsa, sahtekarlığa ortak olduğunu söylememiş olsaydı, mülk sahibinin, mülkünü geri alması da öbür Dünyaya kalır idi. Sadece sahte vekaleti tanzim eden kişinin maddi bir varlığı mevcutsa, ne yakalarsa onu alabilirdi.
MÜLKÜNÜZÜN HABERSİZ SATILMAMASI İÇİN NE
YAPMAK GEREKİR?
     Yukarıda, misal de anlattığımız işadamı gibi tedbirsiz davranmayacaksınız. Tamahkar olmayacaksınız.
TAPUYA BİLDİRİM YAPINIZ.
ÖRNEK:

    ..…… BÖLGE TAPU SİCİL MUHAFIZLIĞINA  …… İli, …… İlçesi,…... Ada,…..Parsel de kain, ….. Mevki (……… adresinde) ki Taşınmazın malikiyim. Taşınmazımla ilgili olarak, Bizzat kendim tapuya gelmeden, adıma vekaletle veya başka bir şekil ve Usullerle, hiçbir suretle hiçbir kimse işlem yapamaz. Adres                                                                                             Adı. Soyadı    
Tarih
* * *
    Eğer böyle bildirim yaptığınız takdirde, evrakınız da dosyasına konulursa, sizlerden habersiz, farz edelim taşınmaz satıldı. Devlet bedeli tanzim etmekle yükümlüdür. Açıkcası, sorumlu, sorumludur.
* * *
    Şimdilik bu kadar deyip yazımızı sonlandıralım. Sahte veraset işlemleriyle, sizden başka, kaç kardeşiniz varmışta! haberiniz olmamış konularını da, başka bir yazımızda anlatırız.
    İşte sahtecilikten birkaç Örnek:
-Sahte vekaletname ile satış,
-Sahte kimlikle ipotek,
-Sahte vekaletname ile ipotek,
-Sahte kimlikle satış,
-Sahte veraset belgesi ve intikal
   … Vs..