Yozgat Şehitleri Hatırası Uluslararası Kyokushin-Kan Altın Kemer Müsabakası Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi Salonu’nda Azerbaycan ve Türkiye’den 11 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.

 Müsabaka öncesi Yozgatlı Tasavvuf Musikisi Sanatçısı Recep Kunduz, mini bir konser verdi.

            Daha sonra müsabakalara geçildi. Amatör ve profesyonel olmak üzere iki ayrı klasmanda gerçekleştirilen müsabakalar iddialı bir atmosferde gerçekleşti. Türkiye ve Azarbeycan ülkelerini temsilen mindere çıkan sporcuların kardeşlik gösterileri eşliğinde gerçekleşen Kyokushin-Kan Altın Kemer Müsabakalarının profesyonel sporcular bölümü çekişmeli geçti.

Katılımcıların kimi zaman yoğun tezahürat gösterisi eşliğinde gerçekleşen müsabakalar sonunda kazananlara madalya, katılımcı belgesi, kupa ve altın kemer verildi.

            Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, kardeş ülke Azerbaycan ile kardeşlik dolu bir müsabakaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kyokushin-Kan sporunun sert bir spor olmasına karşın her şeyden önce bir savunma sporu olduğunu hatırlatan Karslıoğlu;

“Katılımcı tüm sporculara canı gönülden teşekkür ediyorum. Azerbaycan’dan kardeş ülkeden Yozgat’ımıza gelerek müsabakanın gerçekleşmesine katkı sağlayan sporculara ve ülkemizi temsil eden sporcularımıza teşekkür ediyorum. Bu müsabakaların sonunda kazanan kardeşlik olmuştur” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim