Arsinspor’un puan kaybettiği haftada Anadolu Üsküdar müsabakasını kazanamayarak kümede kalma yolunda ayağına kadar gelen fırsatı elinin tersi ile iten Yimpaş Yozgatspor, ligde kalma umudunu da mucizelere bırakmış oldu.
Sezon başında ilk beş takım arasına kalmak amacıyla kurulan ancak beklenmedik sakatlıklar ve en önemli mevkii olan kaleye transfer yapılmaması sonunda ligin ilk yarısının sonlarına doğru biranda kendini kümede kalma mücadelesi veren takımlarında arasında bulan kırmızı siyahlı ekip, devre arasına yeni bir teknik direktör ile girmiş, kaleye ve defansa takviye yaparken bu seferde golcü almamıştı. Sezon başındaki kaleci sorununu devre arasında Erhan Kırcı’yı alarak çözen kırmızı siyahlı ekip, devre arası gelmeden gönderilen Serdar Kılıç’ın yerine kaliteli bir golcü oyuncu almayınca sıkıntılı günler geçirmeye başladı. Ligin ikinci yarısının başlamasıyla beraber kalesinde az gol gören ancak yediği gollerin karşılığını veremeyen kırmızı siyahlı ekip golcü oyuncu sorunu hat safhaya çıktı. Bir golcü oyuncu alınmamasının faturasını ağır ödeyen Yimpaş Yozgatspor, yol yollarındaki beceriksizliği nedeniyle şuanda küme düşme yolundaki Bafra ve Kocaelispor’dan sonra en büyük aday.
Büyük bir gol sorunu çeken Yimpaş Yozgatspor’da gelinin noktada ligin bitimine 3 hafta kala Arsinspor’un 5, Belediye Vanspor’un 7 puan gerisinde bulunuyor. Bir mucize bekleyen Yimpaş Yozgatspor kalan üç maçını alır, Arsinspor ve Belediye Vanspor ise ikişer maç kaybetmesi durumunda kümede kalır. Aksi taktirde önümüzdeki sene Yimpaş Yozgatspor Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eder.

Editör: TE Bilişim