Sezona şampiyonluk parolası ile başlayan özellikle ligin ilk yarısının son haftalarında ağır yenilgiler alan kırmızı siyahlı ekip, ligin ikinci yarısında Zara ve Altındağ Belediyespor ile aralarındaki puan farkını kapatarak şampiyon olmayı hedefliyordu. Ligin ikinci yarısına Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin ligden çekilmesi nedeniyle hükmen 3-0 galip başlayan daha sonra konuk ettiği Kayseri Yolspor’u 2-0 yenerek şampiyonluk yolunda umutlanan Yozgatspor da evdeki hesap çarşıya uymadı. Mutlak galibiyet parolası ile çıktığı Yeşil Kırşehirspor deplasmanında umduğunu bulamayan kırmızı siyahlı ekip uzatma dakikalarında yediği gol ile boyun eğmek zorunda kaldı. Aldığı bu mağlubiyet ile 25 puanda kalan Yozgatspor’un, lider Zara Belediyespor ile arasındaki puan farkı 11, ikinci sırada yer alan Altındağ Belediyespor ile de arasındaki puan farkı 9’a yükseldi. 
Bölgesel Amatör Lig 6.Grup 17.haftasında Kırşehirspor kendi saha ve seyircisi önünde Yozgatspor ile karşılaştı.
Yozgatspor karşısında Kırşehirsporda cezalı olan Gökhan, Bekir, Mahmut ve sakatlığı bulunan Sezgin kadroda yer almadı. Kırşehirspor’da yeni transferler Serkan Bozkurt ve Salih Kankal yedeklerde yer bulurken, Serkan Bozkurt ikinci yarının başında Harun’un yerine oyuna girdi. 
İki hafta önce oynanan Kırıkkalespor maçından sonra ikinci İç Anadolu derbisi olarak adlandırılan Kırşehirspor-Yozgatspor karşılaşmasını yaklaşık dört bin kadar Kırşehirspor, iki yüz kadarda Yozgatspor taraftarı izledi. 
Ahi Stadyumunda oynanan maçı Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Murat Bulut, Kırşehir Belediye Başkan Yardımcıları Veli Şahin ve Yaşar Sulu, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, İl Özel İdare Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Taş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş, ASKF ve TÜFAD başkanı Mehmet Şahin, Yozgat ASKF Başkanı Hakan Bektaş, Kırşehirspor Başkanı Yalçın Aydın da izledi. 
Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başlarken, müsabaka orta saha mücadelesi şeklinde geçerken zaman zaman iki takımda orta alanda top kayıpları yaşadı. Müsabakanın ilk yarısında takımlar golü bulamayınca her iki takımda soyunma odasına 0-0’lık skorla girdi.
Maçın devre arasında Kırşehirspor taraftarları Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı’ya Kırşehirspor atkısı ve çiçek, Yozgatspor taraftarları da Kırşehir Valisi Necati Şentürk’e Yozgatspor atkısı ve çiçek hediye ettiler.
Müsabakanın ikinci yarısı da orta saha mücadelesi şeklinde geçerken, 61.dakikada Kırşehirspordan Murat Çağlar topu elle kesince hakem çift asrı katran kırmızı kartla Murat’ı oyundan attı. Kırşehirspor kalan dakikalarda on kişi ile mücadele etti. Yozgatspor da ise Oğuzhan arkadan rakibine tekme atınca hakem çift sarı karttan bu oyuncuyu kırmızı kartla oyundan atınca Yozgatspor’da sahada on kişi kalınca takımlar on kişi ile mücadele etti.
Karşılaşmaya konuk takım Yozgatspor’un başlama vuruşuyla başlandı.
Dk.2: Kırşehirspor savunmasından Cankat Eren topu uzaklaştırmak isterken araya giren Mustafa Murat’ın müdahalesiyle top, Muharrem de kaldı. Sağdan ceza alanına giren Muharrem’in sert şutu yan ağlarda kaldı.
Dk.15: Yozgatspor kalesini sağ çaprazdan gören yerden serbest Kırşehirspor serbest atış kazandı. Mevlüt’ün yaklaşık 30 metreden şutunda top yan auta çıktı.
Dk.20: Yozgatspor atağında Deniz topla birlikte ceza alanına girerken, Hacı Ahmet tarafından düşürüldü. Orta hakem Mehmet Nuri Yalçın penaltı noktasını gösterirken, yardımcı hakem Onur Özkan’ın uyarısıyla faulün ceza alanı dışında olduğunu işaret edince hakem faulü verdi. Ceza yayı çizgisine yakın bir yerden ve Kırşehirspor kalesini sol çaprazdan gören yerden kullanılan serbest atışı Taha kullandı. Taha’nın şutunda barajın üstünden geçen top, dok tabi edilen yerden direğe çarparak döndü ve kaleci Serkan topu kontrol etti.
Dk.41: Yiğit’in taç atışında topu alan Furkan hemen ortasını yaptı. Ceza alanı içerisinde Mevlüt’ün kafa şutundan top yandan autu buldu..
Dk.42: Orta alanda Harun’un ara pasıyla buluşan Murat Çağlar, bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı. Murat Çağlar’ın şutu kaleci Aykut dan döndü. Dönen topu Yozgatspor savunması uzaklaştırdı.
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erince her iki takımda soyunma odasına 0-0 lık skorla girdi.
Maçın ikinci yarısına ev sahibi takım Kırşehirspor’un başlama vuruşuyla başlandı.
Dk.61: Kırşehirsporda Murat Çağlar, ilk sarı kartını 21.dakikada görürken, ikinci yarıda topu elle kesince hakem çift sarı karttan kırmızı kartla oyundan attı ve Kırşehirspor sahada on kişi kaldı.
Dk.64: Kırşehirspor atağında Furkan pasını Serkan’a verdi. Serkan, soldan bindiren Mevlüt’ü gördü. Sol çaprazdan kaleyi gören Mevlüt’ün şutu yandan az farkla auta çıktı.
Dk.69: Kırşehirspor soldan köşe atışı kullandı. Sinan’ın ortasında Serkan’ın kafa şutu üstten auta çıktı.
Dk.79: Yozgatspor da Oğuzhan arkadan rakibine tekme atınca hakem çift sarı karttan bu oyuncuyu kırmızı kartla oyundan atınca Yozgatsporda sahada on kişi kaldı.
Dk.89: Serkan topla birlikte ceza alanına girerken Erkan tarafından indirilince hakem faulü verdi. Yozgatspor kalesini tam cepheden gören yerden serbest atışı Tunç kullandı. Tunç’un plasesinde doksan tabir edilen yerden top ağlara giderken, kaleci son anda kornere çeldi.
Karşılaşmanın sonuna hakem en az 5 dakika ekledi.
Dk.90: Kırşehirspor atağında Sinan topla birlikte ceza alanına girerken Hasan tarafından indirilince hakem faulü verdi. Sol çaprazdan Yozgat kalesini gören yerden serbest atışı Tunç kullandı. Tunç, plase bir vuruşla topu ağlara göndererek Kırşehirsporu 1-0 öne geçirdi.

Editör: TE Bilişim