Son yıllarda adeta kaderine terk edilmişçesine bir duruma terk edilen Yozgatspor’un yeniden hayata dönmesi gerektiğini ve bunu yapmaya güçlerinin yeteceğini ifade eden Yozgatspor Kulüp Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, yaptığı basın açıklamasın da “Bir Yozgatlı olarak, Yozgatspor’u yük olarak değil vazife olarak görüyoruz” dedi.

Son haftalara yaklaşıldığı dönemlerde Yozgatspor yönetimini devralan ve kötü gidişatı düzelterek takımın ligde kalmasını sağlayan İş Adamı Halil İbrahim Yılmaz, kulübün başına geçtiği günden bu güne neler yaşandığını, ne zorluklar olduğunu ve hedeflerinin ne olduğunu basınla paylaştı.

            Öncelikle kendisinden bahsederek neler yaşadığını anlatan Yılmaz,” Yozgat’ta doğup büyümüş bir zamanlar tribünde takımını desteklemiş bir Yozgat evladı olarak bu dönemde gördüm ki Yimpaş Yozgatspor maddi ve manevi sıkıntı çekiyor. Bizlerde hem Yozgat’ı hem de futbolu seven memleket sevdalıları olarak bu takıma sahip çıkmaya karar verdik.

Kimseden destek

görmedik

            Takımı aldıktan sonra Yozgat Valisi, Belediye Başkanı, Emniyet müdürümüz ve Yimpaş holding Genel Başkanı Dursun Uyar harici hiç bir sivil toplum örgütünden destek görmedik. Zaten maddi destek bekleyerek bu takımı almadık veya birilerine güvenerek bu yola çıkmadık. Biliyoruz ki takıma sahip çıkılmış olunsaydı bu noktalarda olmazdı. Biz dağılmış bir Yozgatspor’u toparlayıcı ve birleştirici olmak adına aldık. Yaşadıklarımız bize bu takımın dostundan çok düşmanı olduğunu bu takımın ligden düşmesi için bir çok değişik mücadelelere girildiğini gördük ve tabii ki buna da çok üzüldük. Bizim yaşantımız boyunca hep hedeflerimiz başarı olmuştur.  Başarının adı da Yozgatspor olunca, tek amacım  bu takımı en iyi yerlere getirmek olacaktır.  Bunun içinde memleketteki büyüklerimizin kardeşlerimizin manevi desteğine ihtiyaç duyacağız. Elbette ki başarı tek taraflı değildir bu yolda şehrin desteği çok önemlidir. Başarı şehrin başarısızlıkta tamamıyla bizimdir. Takımla yaptığımız ilk toplantıda bitmiş, mağlubiyeti kabullenmiş bir takım gördük ve işimizin çok zor olduğunun farkına vardık. Zaten bizim işimiz zor olanları kolaya çevirmektir yani yabancı olduğumuz bir durum değildi bu tablo.

İlk işimiz teknik

direktör oldu

            İşe hemen Türkiye çapında bir hoca ile anlaşmakla başladık. Memleketimizi ve Türkiye liglerini iyi tanıyan Hayrettin Gümüşdağ ile anlaştık. 3 maçlık periyot sonrasında yollarımızı ayırdık ve takımın başına bu çok zor dönemde takımda sportif direktörlük görevini yürüten Polat Öskan’ı getirdik. Ben Polat hocayı çok yekinen tanıdığım için hiç tereddüt etmedim.  Bunu kaldıracak düzeyde olduğunu bildiğim için gönlüm çok rahattı. Polat hoca azimli, hırslı,  başarmak için hep mücadele eden karaktere sahip birisi ve beni bir kez daha yanıltmadı. Polat hocayı göreve getirdiğim de her kesimden çok büyük tepkiler aldım. Herkes beni ve Polat hocayı şuursuzca eleştirmeye başladı, yani yüküm Polat hocayla 2 kat daha arttı ama asla inancımı kaybetmedim ve Yozgat tarihinde bir ilki başarıp Yozgat’tan bir gencimizi Türk futboluna teknik direktör olarak kazandırdım. Bu sezonda takımı şampiyonluğa götüreceğinden hiç şüphem yok. O dönemde bizi eleştiren insanlar şimdi başkanım çok doğru bir iş yaptınız diyorlar. Polat hocada görevini hak ederek kazanmıştır. Bizim hak etmeyen kimseye vereceğimiz bir makam, mevkii yoktur yani bizde başarı için duygusallığa yer yoktur. Polat hoca içindeki azmi, cesareti takıma yansıttı ve 5 maçta 4 beraberlik aldı. Yani bir çok hocanın bu sene başaramadığını o başardı ve asla diğer hocalar gibi benim takımım yetersiz, eksik diye bize hiç sızlanmadı. Aksine sayın başkanım asıl hocalık bu tip takımlarla başarı yakalamakla ortaya çıkar daha üst düzey futbolcularla bunu başarmak çok basit ben bu takımla zoru başaracağım dedi ve başardı. Bizde gurur duyduk kendisine teşekkür ediyorum ve hep güveniyorum.

            Herkesin küme düşer dediği takımla biz play-off oynayan takımlarla başa baş hatta daha iyi mücadele ederek puanlar aldık şimdilerde ise hiç ara vermeden senenin şampiyonluğa yürüyeceğimiz takımını kurmaya başladık. Benim bir hayalim vardı.

            Yimpaş Yozgatspor’u üst liglere taşımak ve buraya tekrar büyük takımları getirmek, şehri havaya sokmak, şehre heyecan getirmek, ekonomisine ve tanıtımına katkıda bulunmak inşallah onu başaracağız. Bu kader birliğinde beni bir saniye yalnız bırakmayan sayın as başkanım Mehmet Kıymazaslan’a çok teşekkür ederim.

Güvenin yeter

            Buradan sadece sunu hatırlatmak isterim ki sevgili Yozgatlı hemşerilerim, ben bu takım için karşılıksız olarak her şeyi yapmaya hazırım.  Bu yolda bizlere destek olun ve hiç bir beklentimiz olmayan sadece Yozgat’ı ve sporunu seven bireyler olarak şampiyonluk yolunda hep beraber el ele kol kola üst liglere yürüyelim” dedi.

            Günün birlik beraberlik günü olduğunu vurgulayan Yılmaz sözlerine şöyle son verdi,” Aracılığınız ile bizlere destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizlere inanın ve sadece manevi desteğinizi verin sonra göreceksiniz ki bu takım layık olduğu yerlere çok daha kolay gelecektir. Zaman birlik beraberlik zamanıdır. Yozgat her şeyin en iyisine layıktır. Yozgatspor ulusal anlamda şehrimizi tanıtabileceğimiz en güzel faaliyettir. Hep birlikte neler yapabileceğimizi tahmin edebiliyorum.”

Editör: TE Bilişim