Yozgat Şair ve Yazarlar Birliği'ni kurunca arkadaşlarımla oturup karar verdik. 1 Güzel, ciddi bir çıkış yapalım, dedik, bu amaçla hem derneğimizi tanıtmış, hem de Yozgat'ın tanıtımına yardımcı olmak arzusuyla ülke geneli şairlere açık bir "Sürmeli Şiir Şöleni" yapalım istedik. Kısa zamanda harıl harıl çalışarak yüzlerce insana ulaştık.
    En az 200 dostumuza telefon, mesaj ve davetiye yolladık.
    Tespit edebildiğimiz adresleri, telefonları aradık.
    Şair-yazar dostlarımızdan bize yardımcı olmalarını rica ettik.
    Bir yandan da yönelimdeki fedakar arkadaşlarımızla şehir içerisindeki görüşmelere devam ettik.
Başta sayın Valimiz, Belediye Başkanımız , Milli Eğitim Müdürümüz, İl Kültür ve Turizm Müdürü ve İl Dernekler Müdürümüz bize destek ve yardımcı olma sözü verdiler.
    Bir avuç dostla alın terimizi emeğimize katarak Yozgat'ı dolaştık. Ziyaretlerde bulunduk, basını bilgilendirdik, kurumları dolaştık ve davetiyeleri ulaştırdık.
    Bana emeğiyle, yüreğiyle destek veren gönül dostlarından Şair Osman Yüksel'i, Erdoğan Bektaş'ı, Salim Gülbahçe'yi ve Mehmet Ateş'i kutluyorum ve teşekkür ediyorum, emeklerine gönüllerine sağlık.
    Valimiz Sayın Gökhan Sözer'in, Belediye Başkanı Yusuf Beşer’in, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'ın, İl Kültür ve Turizm Müdürü ve yardımcılarının il Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu beylerin, büyük destek ve katkılarını gördük.
    Bu destekler bize onur verdi, azmimizi gücümüzü pekiştirdi.
    Esnaf kardeşlerimizden desteğini esirgemeyen vardı.
    Onlara da teşekkür edeceğiz. Bu yürekli destekler bizi çalışmaya yönlendirdi. Davetimize özel işleri ve mazeretleri nedeniyle katılamayacaklarını ifade edip, Yozgat halkına selam ve saygılarını söyleyenler çoğunlukta idi. Birde ilk olmasına rağmen yüreklice davetimize katılanlar vardı.
    Bu değerli dostlarımızın isimlerini yazmak istiyorum.
    İl dışından davetimize icabet edenler; (listemize kaydediliş sırama göre )İzmir’den Mehmet Rayman, Ankara'dan Filiz Kılınç, deniz-li'den Hüsamettin Tat, Salih Armağan, İstanbul'dan Ali Demir, Ankara'dan Deniz Şahinoğlu, Ayşegül Çetin, Ozan Naçari Baba, Emine Sönmez, Mehmet Nuri Parmaksız, Şakir Susuz, İmdat Gümüş, Ahmet Canbaba, Hatice Türkan Canbaba, Pakize Altan, Nusret Turan, Hüseyin Balım, Manisa Salihli'den Mehmet Şahin Yıldız, Gündüz Aydın, Çorum'dan Muhterem Şahin, Kayseri'den Bayram Durbilmez, Aşık Kul Veysel, Ordu'dan Cemile Düzgün, Mersin'den Süleyman Kaptan, Abidin Güneyli, Kadir Mesuli, İstanbul'dan Yusuf Dursun, Tekirdağ Çorlu'dan A. Vahap Akbaş, Alaca'dan Durdu Şahin, Bursa'dan seyrullah Vatansever, İzmir'den Aşık İsmail Tezani, Eskişehir'den ibrahim Sağır, Rabia Barış, İsparta'dan Melahat Ecevit, Nazif Ecevit, Tokat'tan Emin Ulu, Antakya'dan Ali Parlak, Soma Manisa'dan Yılmaz Gül, konuklarımız arasında idi.
    Ayrıca Yozgat'tan katılan dostlarımızda vardı. Sorgun Ozanlar derneği Başkanı Durali Doğan ve ekibi, Yerköy Halk Aşıkları derneği Başkanı Aşık Kadir Öğren, Yerköy Kültür Edebiyat Sanat Derneği Başkanı Erhan palabıyık, Yerköy Abdallar kültür Derneği Başkanı Veli Metin ve arkadaşları şölenimize katılan misafirlerin arasındaydı.
    Üç gün boyunca süren "Sürmeli Şiir Günleri" Yozgat'a renk ve heyecan kattı, Yozgat'ın tanıtımına yardımcı oldu.
1 Ağustos 2006 tarihli köşe yazımdır.