Yeni Çeltek Yozgat 1. Amatör Küme Futbol Ligi’nde heyecan hafta sonu oynanan karşılaşmaların ardından başladı. Serince Çiğ Köfte desteğini arkasına alarak lige daha güçlü giren Yozgat Gençlerbirliği ligin ilk haftasında Yozgat Sentetik Sahada konuk ettiği rakibi Yenifakılı Gençlikspor’u 3-1 gibi net bir skorla mağlup ederek lige de fırtına gibi bir giriş yaptı. Yozgat Gençlerbirliği futbolcularını Yenifakılı Gençlikspor karşılaşmasında gösterdikleri mücadele ve hırsla ligde şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduklarını ispatladılar.
2. Amatör Küme Şampiyonu olarak 1. Amatör Küme’de mücadele etme hakkı kazanan Yenifakılı Gençlikspor karşısında maça iyi başlayan Yozgat Gençlerbirliği karşılaşmanın 20. dakikasında sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen sağ bek oyuncusu Ahmet Taha Çetinaslan topu kafayla ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçiren golü attı.
Bu golden sonra moral kazanan ve ağırlığını rakip üzerinde iyice hissettiren Yozgat Gençlerbirliği ataklarını iyice sıklaştırdı. Karşılaşmanın 35. dakikasında Gençlerbirliği kalecisinin kullandığı kaleci vuruşunda Yenifakılı Gençlikspor defansının ofsayt gerekçesiyle durmasını fırsat bilen golcü oyuncu Bülent Mermertaş topla buluştu ve güzel bir aşırtma vuruşuyla topu ağlara göndererek durumu 2-0’a getirdi. Bu dakikadan sonra karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca Yozgat Gençlerbirliği rakibi karşısında soyunma odasına 2-0 üstünlükle girdi.
İkinci yarıya da etkili başlayan Yozgat Gençlerbirliği müsabakanın 60. dakikasında genç oyuncu Engin Suman’ın golüyle farkı 3’e çıkardı ve durumu da 3-0’a getirdi. Ardından Yozgat Gençlerbirliği kalesinde gol bulmak için iyice riske giren Yenifakılı Gençlikspor, karşılaşmanın son dakikalarında girdiği atakta savunma oyuncusu Semih Yarar’ın rakibine müdahalesi sonucu penaltı atışı kazandı. Topun başına geçen kaptan Mehmet Sarıaslan güzel bir vuruşla kaleci ve topu farklı köşelere göndererek farkı ikiye indirdi ve karşılaşmanın skorunu tayin etti.
Karşılaşma sonrasında açıklamalarda bulunan Yozgat Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Lütfi Kara iyi bir mücadele ile karşılaşmada haklı bir galibiyet aldıklarını belirterek bu sezon sponsorumuz Serince Çiğ Köfte’nin de büyük destekleriyle şampiyonluğa oynayacak bir takım kurduklarını söyledi. Serince Çiğ Köfte sahibi Bayram Erus’un takımlarına verdiği desteklerden dolayı memnuniyetlerini her fırsatta dile getiren Yozgat Gençlerbirliği Kulüp Başkanı Lütfi Kara Serince Çiğ Köfte desteğiyle ligde fırtına gibi eseceklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim