Sezonun ilk devresinde yönetim değişikliği ile atağa kalkan Yeni Yozgatspor ilk devrenin son maçında Gençlerbirliğine malup olarak galibiyet serisini bozdu. Ancak Pazar günü oynanan erteleme maçında ikinci devrenin farklı olacağının belirtilerini gösteren Yeni Yozgatspor Yerköy İdman Yurdunu deplasmanda 0-3 mağlup etti.
    Yozgat Amatör Küme takımlarından Yeni Yozgatspor yönetim değişikliği ile kazandığı ivmeyle sezonun ikinci yarısında namağlup olarak devam etmeyi hedefliyor. Haftasonu oynanan karşılaşmada deplasmanda Yerköy İdman Yurdunu 0-3 yenerek ikinci yarıda ortaya koyacağı futbolun sinyallerini de verdi. Pazar günü oynanan karşılaşmaya yeni transferlerle başlayan Yeni Yozgatspor, eksiklerinin olduğu mevkileri kapatmış daha hırslı ve azimli bir takım haline büründüğü gözlemlendi. Karşılaşmanın ilk yarısında karşılıklı ataklar olurken gol olmadı. İkinci yarıda takımı farklı taktikle süren Teknik Direktör Polat Özkan 55. dakikada oyuna dahil ettiği Metin ile 56. dakika da golü bulan taraf oldu.
    Öne geçen Yeni Yozgatspor ataklarını arttırarak rakibine zor zdakikalar yaşattı. 65. Dakikada bir gol daha bulan Yeni Yozgatspor skoru  0-2' ye taşıdı.
    Bu dakikadan sonra daha rahat oynayan takım karşılaşmanın uzatma dakikalarında bulduğu golle 3 puanı 3 golle kazanmayı başaran taraf oldu. Futbola elverişli bir zemin ve havada geçen karşılaşmada yan hakemlere tribünlerden atılan patlayıcı maddeler karşılaşmanın en kötü görüntüsünü oluşturdu.
     Karşılaşma sonrasında büyük bir sevinçle Yozgat' a dönen futbolculara Grand Eser Otel' de yemek verildi. Tüm yönetim, teknik ekip ve futbolcuların da katıldığı yemekte açıklama yapan Kulüp Başkanı Halil İbrahim Yılmaz,” Oyuncularımın her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu gün güzel bir karşılaşma izledik. Yerköy iyi ve koşan bir ekip. Onlara karşı deplasmanda galibiyet almak bizi çok mutlu etti.
    Ancak daha önce de söylediğimiz gibi, bizim için rakibin adı ya da forma rengi önemli değil. Bizim bir hedefimiz var ve bu hedef için karşılaştığımız tüm rakiplerimizi tek tek geçeceğiz” dedi.
    Önümüzdeki Hafta oynanacak olan Sarıkaya maçı için de bilgi veren Yılmaz,”Sarıkaya iyi bir ekip ve şuanda liderlik koltuğunda oturuyorlar. Sarıkaya' yı evimizde yenerek ikinci yarıya galibiyet ile girip hem Sarıkaya' yı mağlubiyetle tanıştırım hem de takımımızın galibiyet serisini artırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.
Editör: TE Bilişim