Şampiyon oldukları için sevinçli olduklarını dile getiren Yemenoğlu Yozgatspor kulüp Başkanı Mehmet Kıymazaslan, ‘’Sezona şampiyon olacağız diye başladık ve ilk şampiyonluğumuzu elde ettik. Bu şampiyonluk ile birinci hedefimizi gerçekleştirdik. Bundan sonraki hedeflere inşallah yol alacağız. Yene seneki hedefimiz inşallah Birinci Amatör Küme Futbol Lig’inde şampiyon olmak bu şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yeni sezon için bütçemizi ayırdık, önümüzdeki haftaki maçımızı bekliyoruz o maç sonrasında kupamızı bir alalım, ondan sonra birinci amatörün çalışmalarını yapacağız. Takımımızın içerisinde kalacak oyuncularımız var, gidecek oyuncularımız var tecrübeli, isim yapmış il dışından, il içerisinden bir takım transferlerimiz olacak. Hedeflerimiz bunlar’’ dedi. 

Bu arada alt yapıya da önem verdiklerine vurgu yapan Kıymazasyan, ‘’16 yaş grubumuzda yaklaşık 35 çocuğumuz var 14-13 yaşlarında yine 30-35 çocuğumuz var, 10-12 yaş grubunda yine 40 civarında çocuğumuz var şimdiki hedefimiz kulüp binası, binamızı kuracağız onun ardından birinci amatör kümeden çıkarsak eğer tesislerimizi yapacağız. Hedefimiz Bölgesel Amatör Lig’e çıkmak’’ diye konuştu. 

Yemenoğlu Yozgatspor Antrenörü Polat Özkan ise şöyle konuştu;

‘’Biz sevgili başkanımızla görüştüğümüzde Amatör’den Süper Lig’e kadar bir seriven yaşamak istediğini söylemişti bu noktada da bizleri bu göreve layık gördü. Projeye inandık ve Yozgat’ta böyle bir şeyin eksikliği olduğunu biliyorduk. Yozgat çocukları için, Yozgat için, sportif alanda kaybolmuş, ezilmiş bir memleket için sporun yanlış insanların elinde olduğunu bildiğimiz için böyle bir oluşumun içerisine girdik. Sonrasında prosedürleri bilmiyorduk Amatörde oynamış olan oyunculara lisans çıkaramadığımızı gördük. Mahallede, halı sahada top oynamış bir grupbu bir araya getirdik. Büyük bir grup bu takımın başarılı olamayacağını, bu takımın şampiyon olamayacağına inanıyordum. Ama bizim Yozgatspor’da yaşamış olduğumuz bir tecrübe ile biz burada şampiyon olacağımızı biliyorduk. Bu ekipten, bu oyuncu kalitesinden belki bir çok insan bir şey olmaz diye düşündü belki ama biz namağlup şampiyon olacağımızı söyledik. Önemli olan hedefe inanmaktı ve biz inandık, Çekerek Belediyespor’u da yenerek namağlup şampiyon olduk şampiyonluğumuzu ilan ettik. Asıl hedefler bundan sonra başlıyor benim Yozgatspor’da iken bir hayalim vardı Türkiye’nin en büyük alt yapısını kurmaktı Yozgat’a. Tüm Yozgat çocuğu bunlara layık ilk önceliğimiz Yozgatspor’un alt yapısını kurmak. Sonraki hedefimiz ise biz hersene şampiyonluk hedefledik. Önce Amatörde şampiyon olup Bölgesel Amatör Lig’e çıkmak istiyoruz. Biz Bölgesel Amatör Lig’e çıktığımızda Yozgat’ta bir devrim olacak buna inanıyoruz. Gençlerin önü açılacak. Önceliğimiz Yozgat’ın gençleri olacak. Ne kadar çok Yozgat gencini oynatabilirsek o kadar mutlu olacağız. Bize şöyle bir eleştiri geliyor, A takımınızda çok az Yozgatlı var diye Yozgat’ta yaklaşık 10 yıldır bir alt yapı olmadığı için yetişen futbolcu yok. Biz Yozgat gençlerine sahip çıkacağız derken bunu direk A takım olarak düşünmeyelim. Biz zaten alt yapıda sahip çıkıyoruz. Genel toplamda alt yapımızda 200 tane Yozgatlı çocuğumuz var. Bu Yozgat çocuğuna sahip çıktığımız en büyük göstergesi. Alt yapısı, tesisleri gibi iyi bir oluşumu olmayan bir kulübün başarılı olmasını kimse beklemesin. Biz bu oluşumu yaptık, 3-4 yıl sonra futbolcu fabrikası olacak. Türkiye liglerinde çok nadir gözüken üst ligler hariç 6 tane hoca ile çalışıyoruz. Bu çocuk büyük bir olaydır. İkinci amatör kümede bir takımın 6 tane hocası büyük bir oluşum. Başkanımız maddi manevi bizi bütün konularda destekliyor. Aldığımız kararların hepsini onaylıyor. Sonuna kadar arkamızda. Çocuklara malzeme yaptırıyor. Maddi anlamda hiçbir eksik bıraktırmıyor. Manevi yönden de bütün antrenmanlarımızı takip ediyor.’’

Editör: TE Bilişim