Türkiye Şampiyonası organizasyonunun ardından en büyük organizasyon olarak gösterilen 19 Mayıs Boks Turnuvası oldukça çekişmeli geçti. Bu önemli turnuvaya Karabük, Samsun, Kastamonu, Çorum, Hatay, Bilecik, Konya ve Zonguldak gibi iller katılırken turnuvada sadece Samsun'un Çarşamba ilçesi ve Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi yer aldı. 260 boksör madalya ve şampiyonluk için mücadele etti.
5 gün süren bu önemli turnuvada Yozgat ve Boğazlıyan'ı temsil eden Boğazlıyan Şekerspor Boks takımı rakiplerini tek tek eleyerek şampiyonluğa ulaştı. Turnuvaya götürdüğü iki Boksörü de şampiyonluğa ulaştırarak ilçeye dönen Boğazlıyan Şekerspor Boks Antrenörü Kemal Akdağ, bir kez daha şampiyon olarak ilçeye mutlu şekilde dönmenin ve kendilerine güvenenleri mahcup etmemenin gururunu yaşadıklarını söyledi. 
Akdağ, ‘’11-12 yaş alt minikler ve 13-14 yaş üst minikler Türkiye Şampiyonalarına az bir zaman kaldı. Bu önemli şampiyonaya katılacak olan tüm takımlar gibi bizde hazırlıklarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Ankara'da yapılan bu önemli turnuvaya Boğazlıyan Şekerspor kulübü olarak katıldık ve orada neler yapabileceğimizi ve Türkiye Şampiyonasının en büyük adaylarından bir tanesi olduğumuzu turnuvayı şampiyon olarak tamamlayarak bir kez daha gözler önüne serdik. Ankara'da düzenlenen 19 Mayıs Boks Turnuvasına götürdüğümüz 2 sporcumuz sıkletlerinde birinci olarak altın madalya kazandılar. Özellikle 32,5 kg alt minik kategorisinde mücadele eden Hüseyin Boştaş yarı finalde zorlu rakibi Ankara şampiyonunu yendikten sonra finalde Samsun ilinin Türkiye Şampiyonu olarak gördüğü rakibini ikinci rauntta nakavt ederek şampiyon oldu ve büyük takdir topladı’’ dedi. 
Akdağ;  34 kg Hüseyin Aygün yarı finalde Ankaralı rakibini yenerek adını finale yazdırmayı başardığını vurgulayarak, ‘’Finalde karşılaştığı bir diğer Ankara şampiyonu rakibini açık ara puan farkıyla yenerek şampiyon oldu. Bizler bu çocuklarla ne kadar övünsek azdır. Ben her turnaya katıldığımız zaman sporcularıma maçtan önce kaybettiğimiz Milli Boksör Nagihan Bayer'i hatırlatarak onun için dövüşmelerini söylüyorum. Boğazlıyan boksu şu günlerde sporcularını yeniliyor. Hüseyin Boştaş son 3 ay içerisinde 3 defa ve Hüseyin Aygün ise iki defa Ankara'ya turnuvaya gittiler. Tüm maçlarını kazanarak her defasında birinci olarak altın madalya kazanarak döndüler. Bu sporcularımız dışında en az 40 civarında başarılı sporcumuz var, onlarda azimli bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar ve içlerinde çok yetenekli gençlerimiz mevcut zamanı geldiğinde onlara görev vereceğiz ve görev verdiğimiz zaman onlarında başarılı olacaklarına inanıyoruz’’ diye konuştu.
Editör: TE Bilişim