Yozgat' ta Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan Basketbol ve Futbol turnuvaları ile ilgili olarak Federasyon Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Faruk Yamaner Grand Eser Hotelde basın açıklaması yaptı.
    Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen turnuvaların eleştirildiğini, bu eleştirilerin ise yersiz ve bilgisizce olduğunu ifade eden ve aynı zamanda Çorum Hitit Üniversitesi BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Yamaner; “Yapılan iş her ne olursa olsun öncelikle saygı gösterilmelidir. Çok sık yapılmayan bu organizasyonlara da gölge düşürmemek gerekir. Bir gazetede yazılan yazıya göre organizasyonun zamanı ile ilgili bir konu var. Yapılacak turnuvaların nerede ve ne zaman yapılacağı ise bir yıl evvelden belli oluyor” dedi.
    Bir yıl önce belli olan organizasyonun ne zaman üniversiteye bildirildiğinin sorulması üzere cevap veren Yamaner; “Bozok Üniversitesine 1 ay önce bilgilendirme yapıldı. Bu konuda da bir sıkıntının söz konusu olduğunu da hiç bir şekilde düşünmüyorum. Turnuvanın zamanı için kimse yorum yapmamalı. Her yerde futbol bu mevsimde gayet güzel oynanıyor. Ligler tatilmi oldu şimdi kar yağınca. Oynayan oyuncuların yaşları ve kondisyonları ortada, Bu organizasyona Yozgat'ın ihtiyacının olduğunu biliyorduk ve bu nedenlede Yozgat' ta düzenlniyor. Fakat bu konuyla ilgili gazetelerde yanlış yazılar görüyoruz.
    Biz Yozgat' a organizasyon vermek için çokta hevesli değiliz zaten. Çankırı' ya veririz, Çorum' a veririz ama biz Yozgat' ı seviyoruz çünkü federasyon başkanımız Yozgatlı, ne kadar bize destek olunursa okadar turnuva burada olur.
    Yaza yapılması gereken yine bir spor organizasyonu var ve aklımızda Yozgat, Çorum ve Amasya var. 3500 sporcu olacağı bu organizasyonda ne derecede katma değer olacağını tahmin edin. Hiç bir turnuvada seyirci olmaz. Kimseyi zorla kulağından tutupta müsabaka izlemeye getiremeyiz. Zaten biliyorduk seyircilerin az olacağını ya da olmayacağını bunlar zamanla olacak girişimlerdir. Bunları zamanla aşacaktır Bozok Üniversitesi” diye konuştu.   
Editör: TE Bilişim