Önceki gün Yozgatspor 1959 FK yöneticileri ile bir araya gelen kırmızı siyahlı ekibin teknik patronu Tahir Çopur, yönetime sunduğu listede kaleci Aykut, Erkan, Hasan, Muharrem, Semih, Selim, Deniz, Hakkı ve Oğuzhan’ın kalmasını istediği öğrenildi. Bu dokuz oyuncunun bu gün itibariyle Yozgat’a davet edilerek anlaşma zemini aranacağı bildirildi. 
Önceki gün teknik direktör Tahir Çopur, yardımcısı Cemal Çıldır ile birlikte Ankara’dan Yozgat’a gelerek Yönetimle görüştü. Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün’ün odasında gerçekleştirilen görüşmeye İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık, Yöneticiler Enver Erkılıç ve Bilal Yeşilkaya katıldı. 
Takımda kalmasını istediği oyuncuları sıralayan Çopur, ikinci yarıda gösterdikleri performansla takımın yarışın içinde kalmasını sağlayan kaleci Aykut, Erkan, Hasan, Muharrem, Semih, Selim, Deniz, Hakkı ve Oğuzhan’la anlaşma yapılmasının doğru olacağını ifade etti. Bu oyunculardan Aykut ve Selim dışındakilerin ciddi bir kamp yapmamış olmasına rağmen takıma büyük katkı sağladığını, bu sezon beklentilerin üzerine çıkabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Çopur, hafta sonuna kadar bu oyuncularla görüşülerek anlaşma yapılmasının kendilerini hayli rahatlatacağını ifade etti. 
Takımın iskeletinin hazır olmasının kendilerine avantajlar sağlayacağını, anlaşılamaması durumunda alternatif isimlerin de hazır olduğunu belirten Çopur, altyapı konusundaki düşüncelerini de anlattı. 
Kamp programı başta olmak üzere dış transferde görüşülmesi gereken isimler hakkında da bilgiler veren ve Yöneticilerle gelecek sezon hakkında fikir alışverişinde bulunan Çopur, kadroyu fazla şişirme düşüncesinde olmadığını ifade etti. Takıma 14-15 oyuncu alınacağını, ancak bunların bazılarının gidebileceğine dikkat çeken Çopur, iyi bir yönetim anlayışı, tesisleşme, basın ve taraftar desteğiyle bu işin üstesinden gelebileceklerini ifade etti. 
Kamp çalışmalarına bayram sonrasında başlamayı düşündüklerini, daha önce Yozgat gençlerine bir şans tanınması açısından seçme yapacaklarını belirten Çopur’un verdiği listede bulunan isimler bugünden itibaren Yozgat’a gelerek görüşmelere başlanacak. Yakında olan isimlerle bugünden itibaren masaya oturması beklenilen Yönetim, belirlenen fiyat aralığında anlaşma zemini arayacak.

Editör: TE Bilişim