Deplasmanlı Bölgesel Lig'de mücadele veren Sorgun Belediyespor'un Antrenörü Muammer Pirinççi, konuk ettikleri Tekkeköyspor'u 6-3 yenerek, ligde kalmayı büyük oranda garantilediklerini söyledi.

            Pirinççi, Tekkeköyspor'un çok genç ve dinamik bir takım olduğunu, özellikle ilk yarıda kendilerini bir hayli zorladıklarını dile getirerek, ''İlk yarıda kendi takımımı tanıyamadım. Oldukça kişiliksiz bir futbol oynadık. Oyuncularım fazla motive olmadan maça stresli başladılar. Kendi kalemize gol atınca da iyice telaşlandılar'' dedi.

            Maçın çok zor geçeceğini bildiğini, oyuncularını da uyarmasına rağmen bazı oyuncularının kendi kafasına estiği gibi oynadığını belirten Pirinççi, ''Maçın ikinci yarısında ise saha içi oyun düzeninde yaptığımız ufak tefek değişiklik ve bazı oyuncularımın inisiyatif almaya başlamasıyla üstünlüğü ele geçirdik, maçtan 6-3 galip ayrıldık. Oyuncularımızı ve özellikle şiddetli yağmura rağmen tribünleri doldurarak bizleri desteklemeye gelen seyircilerimize teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

            Pirinççi, ligin bitimine 4 hafta kaldığını, ancak Çankırı Özel İdarespor'un ligden çekilmesi nedeniyle kendilerinin oynayacakları 2 maçın kaldığını, önce deplasmanda Çarşambaspor ile daha sonra da içerde Sivas İl Özel İdaresi takımıyla karşılaşacaklarını anlattı. Pirinççi, sonraki hafta oynamaları gereken maçta rakipleri Çankırı temsilcisinin ligden çekilmesi nedeniyle maçı hükmen alacaklarını, son hafta ise bay olduklarını bildirdi. Pirinççi, bu durumda ligde kaldıklarını, ancak kalan 2 maçtan bir puan çıkartmaları halinde matematiksel olarak da ligde kalmayı garantileyeceklerini sözlerine ekledi.

MUHTEŞEM MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

            Sorgun Belediyespor, maçın ilk 45 dakikasında Atakan'ın kendi kalesine attığı golle ilk yarıyı 1-0 yenik tamamladı.

            İkinci yarıda rakibinin skoru korumak için geriye yaslanması Sorgun Belediyespro'un rahat top yapmasına imkan sağladı. Ancak, ev sahibi ekip, hücumda kaptırdığı topla skoru 2-0'a taşıdı.

            Oyundan kopmayan ev sahibi ekip, üst üste attığı gollerle skora eşitlik getirdi,.

            Bu dakikadan sonra Sorgun Belediyespor daha çok yüklenmeye başladı. 30 dakika içerisinde Cihan (2), Selim, Yücel ve Alican ile bir gol bulan Sorgun Belediyespor durumu 5-2 ye getirdi.  Maçın sonlarına doğru konuk ekibin attığı gole Sorgun Belediyespor karşılık verince maç 6-3 ev sahibi ekibin üstünlüğü ile tamamlandı.



Editör: TE Bilişim