Kurban Bayramı nedeniyle lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirmek amacıyla çalışmalarını aksatmadan sürdüren Sorgun Belediyespor’da ,özellikle Kilis Belediyespor’dan transfer edilen Vicor Uche Odimba, antrenmanlardaki çalışkanlığı ve isabetli vuruşları ile göz doldurdu.
Teknik Direktör İlhan Özbay, Uche’yi Türkiye’ye Frank Rijkaard tarafından getirildiğini ve Türkiye’de 4. Yılını doldurduğunu söyledi.
Uche’nin Bursalı bir Türk kızıyla evli olduğunu, bonservis ve oturum sorunu bulunmadığını ifade eden Özbay “Uche, ilk geldiği yıl Bursa Merinosspor’da, ardından Erganispor, Dersimspor ve geçen yılda Kilis Belediyespor’da oynadı. Kendisi bir golcünün taşıması gereken bütün özelliklere sahip. Aslen Nijeryalı olan Uche henüz 24 yaşında  ve çok yetenekli. Bu güne kadar kullandığı hiçbir penaltı atışını kaçırmamış. Sol ayaklı ve ayak içi ile çok iyi serbest vuruşlar yapabiliyor. Takımımızın santraforu Eşref ile birlikti iyi bir ikili oluşturacaklar. Bu transferin gol yollarındaki sıkıntılarımızı çözeceğini söyleyebilirim” dedi.
Yapılan diğer transferler ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Özbay, Uche’nin dışında 3 futbolcu daha transfer ettiklerini, bunların ikisinin transferinin kesinleştiğini, birinin ise bir iki saat içinde kesinleşeceğini belirtti.
Özbay şunları kaydetti:
“Bildiğiniz gibi bu yıl oynadığımız maçlarda kalemizi koruyan Koray Tetik kardeşimizle yollarımızı ayırdık. Öncelikli amacımız kaleci sorununu çözmekti. Biz de Edirne’de takım kaptanlığı yapmış Kaleci Ali Özkan’ı transfer ederek bu sorunu çözdük. Yine iyi bir liberoya ihtiyacımız vardı, onu da Kayserispor alt yapısından yetişme Kayseri Şekerspor ve Edirnespor Gençlikte forma giyen Orhan Şahin ile çözüme kavuşturduk. Bunların haricinde daha önceden de söylediğim gibi bir oyuncu ile tüm konularda anlaştık. Onun da ismini bir iki gün içinde açıklarız.”
Vicor Uche Odimba ise 4 yıldır Türkiye’de bulunduğunu ve Türkçe konuştuğunu ifade ederek, “Yeni takımımdaki futbolcu arkadaşlarımla uyum sorunu yaşayacağımı sanmıyorum. Geleli kısa bir süre olmasına karşın hepsi ile iyi anlaştık. Amacım Sorgun Belediyespor’u bir üst lige taşımak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim