Yozgatspor 1959 FK teknik direktörü Tapir Çopur, seçmelere bin kişi gelip bir tane oyuncu çıkmasının da kendileri için kar olduğunu, 20 kişi gelip yine bir tane oyuncu çıkmasının kendileri için kar olduğunu söyledi.

Yozgatspor’un, Yozgat’ta bu işle ilgilenen gençlerin artık kendileriyle ilgilenen bir kulüp olduğunu bilmelerinin gerektiğini dile getiren Çopur, ‘’Yozgat’ta bu sezondan itibaren alt yapı olgusunun yerleşmesi lazım. Bu olguyu biz burada yerleştiremezsek günah işleriz. Alt yapısı olmayan hiçbir şeyin üst temeli olmaz. Bu iki iki daha dört. Yani Barcelona’da da böyle, Real Madrid’de de böyle, Altınordu’da da böyle, Gençlerbirliği’nde de böyle. Her tarafta böyle’’ dedi. 
Her sene para harcayarak değirmenin suyunun dönmeyeceğine dikkat çeken kırmızı siyahlı ekibin teknik patronu Tahir Çopur, ‘’Bunun başlangıcını bir şekilde yapmamız lazım. Bu sene yapacağımız seçmelerle ilgili yeteneğini inanın birazcık olduğunu hissettiğimiz üç günlük süre içerisinde hep çağıracağım. Sadece bu gün ile bitmeyecek bu olay. Bu gün gelecek çocuklar yarın bir kez daha gelecek. Yarın bir kez daha göze batan çocuk ertesi gün bir kez daha gelecek. Bu üç günlük periyodun sonunda karar vereceğiz. En azından çocuk, genç geldiği gün seçmeye girdiği gün heyecanlı olabilir, stresli olabilir ama ikinci ve üçüncü gün yapılan seçmelerde onlar biraz daha kendilerini rahat hissederler. Oyuncuyu seçerken yanlış yapmamak adına böyle yapmayı düşünüyorum. Bir iki gün fedakarlık yapacağız ama o hiç önemli değil. Her şey yapılan çalışmalara değsin. Seçmelerin genel mantığı bu. Bu altyapı kültürünü Yozgatspor’a biz burada olduğumuz süre içerisinde yerleştirmemiz lazım. Devamında da bu işin en azından yönetimsel bazında, şehir bazında bir başlangıç yapıldığı için, bizden sonra gelecekler de kaçamak yapamayacaklar. Mutlaka bu işin uygun bir başlangıcı olur’’ diye konuştu. 

20 YIL SONRA İLK
Belediye Başkanı Kazım Arslan’da alt yapı seçmelerini izleyerek teknik heyetten seçmeler hakkında bilgi aldı. Alt yapıyı önemsediklerini vurgulayan Arslan, Yozgatspor’da 20 yıl aranın ardından ilk kez alt yapı seçmelerini yerinde takip ettiğini ve daha önceki görevinde de yine Yozgatspor’un alt yapısı üzerinde durduğunu söyledi. Başkan Arslan, Yozgatspor formasını Yozgatlı gençlerin giymesini daha çok arzuladıklarını ifade etti. Başkan Arslan seçmelere katılan genç yeteneklere yaptığı konuşmasında” Transfer çalışmalarına katılmadım ancak alt yapı seçmelerinde gördüğünüz gibi aranızdayım. Alt yapıya ayrı bir önem veriyoruz. Gelecek vadeden siz gençlerin yeteneklerine güveniyoruz. İnşallah aranızdan bu formayı giyecek yetenekler çıkacaktır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim