2 bin metre, 3 bin metre ve 5 bin metrelik parkurları koşan sporcular ormanlık alanın zor koşullarında birbirlerini geçmeye çalıştılar. Oldukça çekişmeli geçen yarışmaların başlangıç startını veren Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, sporculara Türkiye’nin ilk milli parkı olan Çamlık Milli Parkında kros yapmanın heyecanını ilk defa bu seneki gençlerin yaşayacağını söyledi. Krosun asıl alanlarının ormanlık alanlar ve zorlu parkurlar olduğu dile getiren Güneşer, ‘’Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler soncunda yarışmaların Milli Parkta yapılması konusunda mutabakata vardık ve ilk defa Çamlık Milli Parkında bir kros yarışmaları düzenlendi. Ben yarışmalara katılan sporcularımıza başarılar diliyorum’’ dedi.

Güneşer, daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Cihan Eğilmez ile birlikte kurusıkı tabanca ile start verdiler. Oldukça heyecanlı ve çekişmeli geçen müsabakalar sonrasında dereceye giren sporcular ise şu şekilde sıralandı:

Yıldız kızlarda; Sorgun Ertuğrul Gazi Orta Okulu’ndan Edanur Sargın birinci, Sorgun Ertuğrul Gazi Orta Okulu’ndan Dilber Demir ikinci, Yozgat  Fatih Ortaokulu’ndan Songül Suntay üçüncü oldu. Yıldız erkeklerde; Sorgun Ertuğrul Gazi Ortaokulu’ndan Koray Ergöl, Sorgun Yavuz Selim Ortaokulu’ndan Emre Şahin ikinci Ebuzer Şahin ise üçüncü oldu. Genç Erkekler B kategorisinde Akdağmadeni Anadolu İHL’den Yusuf İşbilir birinci, Halil İbrahim Koçak ikinci, Atatürk Sağlık Meslek Teknik Anadolu Lisesi’nden Fevzi Karaköseoğlu ise üçüncü oldu. Genç kadınlar A kategorisinde Nene Hatun Lisesinden Ebrar Tüysüz birinci, Sorgun TOKİ Lisesinden Selvi Nur Şahin ikinci, Türk Telekom Anadolu Lisesi’nden Enise Ülker üçüncü oldu. Genç Erkekler A kategorisinde Türk Telekom Anadolu Lisesi’nden Seyit Musa Yılmaz birinci, Sorgun Şehit Mücahit Erbaş Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Lütfullah Arslan ikinci Murat Kaya ise üçüncü oldu. Müsabakalarda kendi kategorilerinde dereceye giren sporcular Türkiye şampiyonasında Yozgat’ı temsil edecekler.

Editör: TE Bilişim