Yozgatspor’a sezon başı geldiklerinde geçen seneden kalan malzemesinden sporcusuna kadar hiçbir şeyin olmadığını belirten Kutsal, ‘’Tabii bu süreçte çok uğraşlar verdik bir ekip çalışmasıyla en kısa sürede takım oluşturulmaya başlandı. Bununda tabi handikaplarının olacağı belliydi. Ona rağmen bu kayıplar çokta önemsenecek bir kayıp değil. Yıllardır bu işin içerisindeyiz sıfırdan kurulmuş 24 tane yeni transferin yapıldığı bir takımda bu inişler çıkışlar mutlaka olacak. Tüm oyuncuların birbirlerine uyumları olana kadar 7 hafta geçer. Bu da bizim ligdeki iki hafta beraberliği ona bağlıyorum. Çünkü lige başladık bir hafta sonra bay olduk. Bir maç daha oynadık arkasından bayram tatili girdi araya. Lige bir türlü başlayamadık. Lige yeni başlıyoruz. Bundan sonra bu takımın daha iyi işler yapacağına inanıyorum. Çünkü bizim takımımız bu değil. Antrenman performanslarıyla maç performansları arasında çok fark var. Onu da en kısa sürede yine kendileri atlatacak. Hepsi karakterli düzgün insanlardan kurulu bir takımız. Türkiye liglerinde bu kadar karakterli takım çok azdır. Çünkü para almadım deyip 3 gün sonra kaçıp giden birçok oyuncu var. Bir kaç hafta sonra takımların hallerini göreceksiniz. Hocalarla birlikte futbolcuları da kaçacak. Biz öyle bir takım değiliz ligin sonuna kadar sezon başı ne söz verdiysek inşallah ipi göğüsleyen takım biz olacağız diye düşünüyorum’’ dedi. 
Kondisyon açısından bir sıkıntılarının bulunmadığına dikkat çeken tecrübeli teknik adam Kutsal, ‘’Bölgesel Amatör Lig’de bizim gibi çalışan başka bir takımında olduğunu sanmıyorum. Bizim en büyük sorunumuz uyum sorunu. Çünkü çok farklı yerlerden farklı insanları bir araya getirdik. Bunun içinde zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. 
İsmail, Aytaç sakat olması ve Gökhan’ın cezalı olması gol yollarında bizi sıkıntıya soktu. Belli bir oyun düzenimiz vardı. Düzen bozulmaya başladı. Bu üç tane adam da bizim için önemli oyuncular. Bu oyuncular çarkı döndüren oyunculardı. Ama onların yerlerine oynayan oyuncular çarkı biraz daha yavaşlattılar. Bizim sıkıntımız buydu.  İnşallah önümüzdeki haftadan itibaren bunları da aşarız. 5 hafta sonra layık olduğumuz yere geleceğimizi göreceksiniz. 
Antrenman programlarımızın yüzde 60’ı gol vuruşları üzerine oluşuyor. Sahadaki çalışmalarımızda görüyorsunuz. Ama atamıyorlar, bunun nedenini araştırıp bulacağız ve çözüm yolu oluşturacağız. Sonuna kadar elimizden geleni yapacağız ve Yozgatspor layık olduğu yere mutlaka gelecektir’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim