Daha önce ekibimiz Yozgatspor'a tarihinde ilk kez ve daha sonra Karadeniz ekibi Samsunspor'a Süper Lig sevinci yaşatan PTT 1.Ligin kurt hocası Hüseyin Kalpar bu kez ilçe takımı olan Multigrup Alanyaspor'u tarihinde ilk kez Süper Lige çıkartarak bu alanda kariyerinde 3'üncü kez Süper Lig sevinci yaşadı.
Tecrübeli hoca Hüseyin Kalpar kariyerinde 3'üncü kez Süper Lige çıkma sevincini yaşadı. 
Deneyimli teknik adam daha önce Yozgatspor ve Samsunspor'u Süper Lige çıkarma başarısından sonra bu kez de Alanyaspor'u tarihinde ilk kez Spor Toto Süper Lige taşıyarak bu alanda üçüncü kez bu sevinci yaşamayı başardı.
1999-2000 yıllarında Yozgatspor'un teknik direktörlüğünü yapan ve o sezon şimdiki adıyla PTT 1.ligi ilk sırada tamamlayarak Yozgatspor'u tarihinde ilk kez Süper Lige çıkaran Hüseyin Kalpar daha sonra 2010-2011 sezonunda da Karadeniz ekibi Samsunspor'u Süper Lige çıkarma başarısı göstermişti.
Bu sezona Kardemir Karabükspor'da başlayan tecrübeli teknik adam Hüseyin Kalpar Karadeniz ekibinde istediği sonuçları alamayınca görevinden istifa etmişti. Daha sonra Mehmet Altıparmak'tan boşalan teknik direktörlük koltuğu için Alanyaspor'un başına geçen Hüseyin Kalpar yeşil-turunculu takımı play off finaline bırakmayı başarmıştı.
Geçtiğimiz Cuma günü ligin bir diğer güçlü ekibi olan Adana Demirspor ile Konya'da final mücadelesinde karşı karşıya gelen Hüseyin Kalpar'ın takımı Alanyaspor rakibini penaltı vuruşları sonucunda yenerek Alanya ilçesine tarihinde ilk kez Süper Lige çıkma sevincini yaşattı. Hüseyin Kalpar ise kariyerinde Yozgatspor ve Samsunspor'dan sonra Alanyaspor'u da Süper Lige taşıyarak bu sevinci 3'üncü kez yaşamış oldu.

Editör: TE Bilişim