Hafta sonu Yimpaş Yozgatspor kulüp binasına geciken elektrik borcundan dolayı elektrikleri kesmeye gelen ÇEDAŞ camia tarafından büyük tepki aldı.

       Geçmiş aylardan ÇEDAŞ’a yüklü elektrik borcu bulunan Yimpaş Yozgatspor’da ödemenin büyük kısmının yapılmasına rağmen ilk kez uygulanan ve emniyet ekipleri ile birlikte Yozgat’a mal olan Yozgatspor tesislerine hafta sonu girerek elektrikleri kesmeye çalışan ÇEDAŞ’a taraftarlar ve kulüp yöneticileri tarafından tepki aldı.

       Önceki aylara ait borcu kendi cebinden ödediğini belirten kulüp başkanı Halil İbrahim Yılmaz; “Kulübümüzün maddi durumunu tüm Yozgat halkı ile birlikte tüm kamu kuruluşları ve özel kuruluşlarda biliyor. Bilindiği üzere geçmişe yönelik borçlar var ve sırasıyla bunları ödeme yolunda çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de ÇEDAŞ’a olan geçmiş dönem elektrik borcu.

       Bunun büyük kısmı olan 6 bin 300 TL’yi kendi cebimden yatırdım. Çünkü Pazar günü oynadığımız karşılaşmanın önemini herkes biliyor.

       Bir moral bozukluğu ligden düşmemize mal olabilirdi. Geriye 2 bin 800 TL’lik bir bakiye kaldı ve bununda bir kısmı zaten 15 Mart’ta gelen fatura bedeli. Hiçbir yerde görülmemiş bir şekilde Cumartesi günü ricalarımıza rağmen ÇEDAŞ çalışanları güvenlik güçleriyle birlikte kulübümüzün elektriklerini kesmek için geldiler.

       Konuşmalara ricalara rağmen kesmek için direttiler. ÇEDAŞ müdürü Osman Avcı’yı makamından ve cep telefonundan aramama rağmen telefonlarıma çıkmadı.  Pazartesi gününe kadar bekleyin demiştik. Kulübün durumu ortada Yozgat’ta iş yapan ve Yozgat’ta yaşayan herkesin bir şekilde Yozgatspor’a katkı sağlaması gerekiyor ve biz kimseden para istemedik. Sadece müsaade istedik.

       Güvensinler diye de borcun büyük kısmını zaten yatırdım ama ÇEDAŞ’ın bu uygulamasına maalesef akıl erdiremedim. Bir şekilde para bulup yatırdık ve elektriklerimizi kestirmedik. Bu uygulamayı yapanları kamuoyunun vicdanına sunuyorum.

       Biz zoru başardık Pazar günü tüm Yozgatlının yüzünü güldürdük. Takımımız eski günlerine tekrar dönüyor ama bu yolda engeller çıkıyor önümüze. Şayet paramız olmasaydı ve ödeyememiş olsaydık Yozgatspor bu hafta belki de lige elveda diyecekti” dedi.

Editör: TE Bilişim