Yozgat’ta futbol, hentbol, basketbol, güreş, voleybol başta olmak üzere sporun ve sporcunun yanında olan Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, Şefaatli Belediyespor’un BAL ligine çıkması ile oluşan konsorsiyuma her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.
Bu güne kadar Yozgat’ta sporun gelişmesi, daha çok Yozgatlı gencin sporla tanışması amacıyla amatör spora destek olduklarını hatırlatan Coşkun;
 “Bu güne kadar amatör sporun her dalına destek olmaya çalıştık. Gençlerimizin, çocuklarımızın sokağın tehlikeli yüzünden önce sporla tanışmasını istedik. Zararlı alışkanlıklarla mücadele en etkin yöntem olan sporun destekçisi olmayı bir sosyal sorumluluk addettik. Amatör sporun yanı sıra özellikle Yozgatspor’umuzun profesyonel ligde başarıyla mücadele etmesi için de girişimlerde bulunduk. Borçsuz bir takımın alınarak ‘Yozgatspor’ ismiyle, her kesimin desteği sağlanarak hızlı bir şekilde eski günlerine dönmesi güç birliği oluşturulması önerisinde bulunmuş, kamuoyunun dikkatini çekmiştik.  
Bu gün Şefaatli Belediyespor’un BAL ligine yükselmesi ile, borcu olmayan bir futbol takımının başarısı için yeni bir süreç başladı. Bu süreçte belediyemizin, valiliğin katkısının olması çok önemli.
Spora verdiğimiz desteği Şefaatli Belediyespor’la başlayan yeni sürece de vermeye hazırız. Yeni uygulamayı destekleyip, Yozgatspor’u bir noktaya getirecek güç birliği oluşturmak adına üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız” dedi.
Coşkun; “STK’ların, iş dünyasının, tüm Yozgatlıların desteği ile geçmişten ders alıp doğru bir strateji ile Yozgatspor’un en kısa sürede hak ettiği noktaya getirilmesi için her kesimin el birliği, güç birliği yapması gerekiyor. Yeni sürecin Yozgat spor camiası için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim