Yozgat’ta yapılan müsabakalar sonrasında Yozgat’ı grup müsabakalarında temsil etmeye hak kazanan İstiklal Anadolu Lisesi’nde Elif İrem Geniş, Yozgat İmam Hatip Lisesi’nden Bayram Karadaş, Mimar Sinan Teknik Anadolu Lisesi’nden Hamdi Karabulut ve Serpil Akdağ Lisesi’nden Emre Açıkgöz, Rize’de yapılan grup müsabakalarına katıldı. 
16 ilden toplam 145 sporcunun katıldığı müsabakalarda Yozgat İstiklal Anadolu Lisesi’nden Elif İrem Geniş, final müsabakasına kadar bütün rakiplerini yendi. Final müsabakasında ise şansızlığı nedeniyle rakibine yenilince grup müsabakalarını ikinci tamamladı. 
22-24 Mayıs tarihleri arasında Mersin’de yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanan Elif İrem Geniş, hedefinin Türkiye çapında iyi bir derece yapmak olduğunu söyledi. 
Yozgat’ta, Antrenörü Mesut Üstünel gözetiminde yıllardır antrenmanlar yaptığını dile getiren Geniş, ‘’Geçtiğimiz yıllarda da bir çok başarının altına imza attım. Birkaç kez milli takımın kapısından döndüm. Bu sene okul müsabakalarında Yozgat’ta kendi kategorimde birinci oldum ve grup müsabakalarına katılmaya hak kazandım. Rize’de yapılan grup müsabakalarında finale kadar yükseldim ve sadece bir yenilgi alarak grup ikincisi oldum. Şimdi Mersin’de yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına katılmaya sıra geldi. 22-24 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına çok iyi hazırlanacağım ve Mersin’den iyi bir derece ile döneceğim. Buna inanıyorum. Hedefim tabi ki Türkiye şampiyonu olmak. Bu hedef için elimden geleni yapacağım ve orada Yozgat’ı en iyi şekilde temsil edeceğim’’ dedi. 
Karate Antrenörü Mesut Üstünel ise Rize’de yapılan grup müsabakalarına dört sporcu ile katıldıklarını ancak bu sporculardan sadece Elif İrem Geniş’in derece elde ederek Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandığını dile getirdi. Elif İrem Geniş’in grup müsabakalarında gerçekten çok iyi maçlar çıkardığına vurgu yapan Üstünel, ‘’Elif kardeşimiz grup müsabakalarında gerçekten çok iyi mücadele etti. Elif benim beklentilerimi boşa çıkarmadı. Şimdi sıra 22-24 Mayıs tarihleri arasında Mersin’de yapılacak olan Türkiye şampiyonasına geldi. Orada da ben Elif’ten ciddi bir başarı bekliyorum. Belki Türkiye şampiyonu bile olabilir’’ diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim