Futbola Nijerya’da başladığını ve 2008 yılında Türkiye’ye geldiğini söyleyen Uche, ‘’Nijerya’da futbol oynadığım dönemde 2008 yılında Galatasaray antrenörleri beni izlediler, beğendiler ve o dönem Galatasaray’ı çalıştıran teknik direktör Frank Rijkaard’ın isteği üzerine Galatasaray’a transfer oldum’’ dedi. 
Galatasaray macerasını ‘’2008’de Galatasaray’ın alt yapı hocaları Nijerya’ya genç oyuncu aramaya geldiler. Bizim lig maçımızı izlemişler maçtan sonra bizim hocayla konuştular beni Türkiye’ye getirmek için. Sonra benim vize işlemlerimi hazırladılar. Türkiye’ye geldim. Galatasaray A Takımıyla idmana çıkıyordum. 7-8 ay burada kaldım. Sadece Galatasaray ile idmana çıkıyordum’’ şeklinde anlattı. 
Galatasaray’da hiç oynamadığını dile getiren Nijeryalı oyuncu ‘’Galatasaray ile antrenmanlara çıktıktan sonra beni Kocaelispor’a gönderdiler. Bank Asya’da mücadele eden Kocaelispor’da protokolde imza attım. Sonra Kocaelispor’un transfer yapamadığının olduğunu öğrendik. Kocaelispor’da lisansım çıkmayınca Türkiye’de Amatöre dönmek zorunda kaldım. O zamandan beri amatörde futbol oynuyorum. Bölgesel Amatör Lig’de ilk olarak Siverek Belediyespor’da oynadım ardından Bursa Merinos, Diyarbakır Ergani, Tunceli Dersimspor, Bayburt İl Özel İdarespor ile geçen sene şampiyonluk yaşadım. Sonra Kilis Belediyespor ve son olarak ta Sorgun Belediyespor’a geldim. Bölgesel Amatör Lig’de bu güne kadar 45 maça çıktım ve 22 golüm var’’ diye konuştu. 
Galatasaray gibi büyük bir kulübe gelmesine karşılık üst ligler yerine neden Bölgesel Amatör Lig’de oynuyorsun şeklindeki soruyu ise genç oyuncu şöyle yanıtladı. ‘’Türkiye genç ve yabancı oyuncu için çok bir ülke. Daha çok isim yapmış yabancı oyuncu arıyorlar. O zamanlarda İkinci ve Üçüncü Liglerde yabancı oyuncu oynatabilme yasağı vardı. Bank Asya’da bile 2 tane oynayabiliyordu. Kulüp yetkilileri o zaman daha çok isim yapmış yabancı oyuncu oynatmak istiyorlardı. Ben o sıkıntıyı yaşadım. İkinci yada üçüncü Lig olsa daha rahat oynayabilirdim. Ama beklesem zaman geçecekti. O yüzden ben de Bölgesel Amatör Lig’de oynamaya karar verdim. 2011 yılında Bursa’da bir Türk kızıyla evlendim. İki yaşında bir de kızım var. Şubat 2015’te Türk vatandaşı olacağım. O zaman Türkiye liglerinde daha rahat olabilirim.’’

Editör: TE Bilişim