Yozgatlı İbrahim ve Nadire Sarı çiftinin doğuştan engelli oğulları Muhammet Enes’in hayatı geçen yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan jimnastik kursu ile değişti. Kısa sürede jimnastik antrenörü Mevlüt Öz’ün öğrettiği tüm hareketleri yapan Enes, kursun en renkli siması olmayı da başardı.
Isınma hareketlerini bir bacağına takılı protezinin yardımı ile yapan, koşup, zıplayan Enes, yerdeki ısınma hareketlerini protez bacağını çıkartarak rahatlıkla yapıyor. Hareketler sırasında antrenörünün komutlarını yerine getirmek için yoğun gayret gösteren Enes, arkadaşları arasında engelliliğini unutturup azmi ile dikkat çekiyor.

JİMNASTİK KURSUNUN NEŞESİ OLDU

Jimnastik Antrenörü Mevlüt Öz, 2 yıl önce kursa başlayan Muhammet Enes’in kısa sürede azmi ve neşe dolu kişiliği ile dikkat çektiğini söyledi.
Öz, Enes’i ilk gördüğünde kendi içinde tereddütler yaşadığını belirterek, şunları söyledi:
“Enes bize 2 yıl önce gelmişti. Acaba nasıl olacak, diğer çocuklar yaparken kendisi yapamayınca üzülecek mi dedim. Oysa benden önce o daha fazla çalışmaya başladı, ben yaparım dedi. Enes sen dinlen otur dediğimizde ise hayır ben yapacağım diye tepki verdi” dedi.



ARKADAŞLARI DESTEK OLDU

Enes kursa başladıktan sonra adaptasyon süresinde aileler ve arkadaşları ile görüşüp destek olmalarını istediğini ifade eden Öz; “Hayat dolu bir arkadaşımız, neşe dolu. Diğer arkadaşları garip baktılar, acaba dediler, nasıl olur, onun neden ayağı yok, eli yok onun açıklamasını yaptık. Anne babalarla konuştuk onlar da iyi niyetlerini gösterdiler. Enes her hareketi yapıyor, iki kolu tek bacağının olmamasına rağmen hepimizden daha neşe dolu, hayata sımsıkı sarılan bir arkadaşımız. Onun geleceği çok parlak, iki kolu olmasa bile, engelli bile olsa, hayata bizden daha çok sarıldığı ortada” diye konuştu.

BABA SARI: ‘ONUN AZMİ BİZİM MUTLULUK KAYNAĞIMIZ’

Baba İbrahim Sarı ise jimnastik kursu ile Muhammet Enes’in engelliliğini unutup hayata sıkı sıkıya sarıldığını söyledi.
Sarı; “Muhammet Enes, evde de okulunda da hayat dolu, renkli, neşeli. Annesi ile birlikte verdiğimiz desteğe her seferinde karşılık verdi. Ona engelliliğini evde ve okulda unutturduk. Jimnastik kursunda zor hareketleri yaparak kendini keşfetti. Bu gün ne olacaksın  diye sorduğumda iyi bir jimnastikçi diyebiliyor. Onun azmi bizim mutluluk kaynağımız oluyor” diye konuştu.
8 yaşındaki ilkokul 1 sınıf öğrencisi Muhammet Enes ise spor yapmayı çok sevdiğini ifade ederek, "Burada takla atıyorum, koşuyorum, hayvan yürüyüşlerini yapıyoruz" dedi.
Jimlastik yapmakta zorlanmadığını anlatan Enes, "Benim hiç zorlandığım hareket yok. Ben büyüyünce çok güzel jimnastikçi olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.


Editör: TE Bilişim