Spor Bakanlığının yatırımları hakkında bilgi veren Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, futbol sahası olarak geçen sene bitirdikleri bir çok sahanın bulunduğunu söyledi. 
Halı saha olarak Çekerek ilçesi Özükavak beldesinde halı saha yaptıklarını dile getiren Güneşer: "Özü Kavak Beldemize mini futbol sahası yapıyoruz. Onun dışında geçen sene yatırama başlanıp ta devam eden çalışmalarımız var. Akdağmadeni ilçesinde Gençlik Merkezimizin inşaatı devam ediyor, bununla ilgili müteahhit sıkıntısından dolayı tekrar onu ihale etmek durumunda kaldık. Sorgun ilçesinde ki stadyum ile ilgili de genel müdürlüğün teknik elemanları çalışmalar yapıyorlar. Son aşamadalar şuanda. 2015 yatırım planına alınıp ta başlayamadığımız Çandır ilçemize bir tane spor salonumuz vardı onun ihalesine çıkacağız, şuanda merkezde devam eden Gençlik Merkezimizin inşaatı var yatırım çalışmalarımız şuanda bu şekilde devam ediyor." dedi. 
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tesislerde küçük onarımlar denilen bakım ve onarımlara başladıklarının altını çizen Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer:

"Salonumuzda, stadyumumuzda futbolumuzun çok yoğun şekilde geçtiği yan sahada ve bunların soyunma odalarında tadilatlarımız olacak. Şuanda keşfine de başladık inşallah önümüzdeki sezona onları tadilat yaparak sorunsuz bir şekilde faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Şimdi bizim 3 yıl öncesinde bir projemiz vardı.

Yan sahadaki soyunma odasını diğer tribün altına almak ve bu tarafı daha rahatlatıp oraya güzel bir tesis yapmaktı. Ama bu projeyi ödenek talebimiz karşılanmadığı için hayata geçiremedik. Geçen sene yan saha dediğimiz futbol sahasının tellerini değiştirdik. Bu senede inşallah eğer ödenek bulabilirsek halısını değiştireceğiz. Tabii ki biraz fazla maliyet tutuyor. Bununla ilgili genel müdürlüğümüzle şuanda görüşme halindeyiz. İnşallah umudumuz var yan sahanın halısını bu sene değiştirmeyi planlıyoruz en azından yeni proje olmasa dahi mevcudu iyileştirme yönünde çalışmalarımız olacak." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim