Boğazlıyan Cumhuriyet İlköğretim Okulunda yaz spor kursları başladı.

     Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Erdem, yaptığı açıklamada, öğrencilerin yaz tatilinde faydalı işler yapması için spora yönlendirip kurslar düzenlediklerini belirtti. Erdem, şunları kaydetti:

     ''Şu anda 8-15 yaş grubuna yönelik başlattığımız kurslar içerisinde boks ve basketbol var. Sporumuz bunlarla sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki hafta 2 adet masa tenisini de spor salonumuza kurarak bu spor dalını da çocuklarımıza aşılayacağız. Talep olursa voleybol ve atletizm de başlayacak. Böylece çocuklarımız yetenek ve arzularına göre bir çok branşta ücretsiz olarak yetişme imkanına sahip olacak.''

     Erdem, okulun spor salonunda çalışmaların her gün saat 16:00-18:00 arası olduğunu kurs kayıtları için de sağlık raporu ve veli izin belgesinin yer aldığı formun doldurulmasının yeterli olduğunu bildirdi.

     Cumhuriyet Spor Kulübü ve Pansu Şekerspor Kulübü Boks Antrenörü Kemal Akdağ ise her çocuğun aynı branşta olmasının beklenilmeyeceğini belirterek, ''Çocukların yeteneklerine göre spora yönlendiriyoruz. Boks elbette Boğazlıyan'ı Türkiye çapında başarılara taşıyan adını duyuran bir branş ama gençlerin özelliklerine göre tercih yapmakta gerekiyor'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim