Futbol müsabakalarının oynanacağı Yozgat merkez, Yerköy, Sarıkaya, Şefaatli ve Çayıralan ilçe sahaları belediyelerden alınan destekle temizlenip, maçların oynanmasına elverişli hale getirildi. Boğazlıyan ilçe sahasına ise el bile vurulmadığı gözlendi. Yozgat Futbol İl Temsilcisi Mehmet Karakoç, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Yozgat Şube Başkanı Serhat Alper, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Müdürü İbrahim Zeki, müsabakaların oynanacağı sahalarda inceleme yaptı. Yerköy ve Şefaatli ilçe sahalarında yapılan inceleme sonucunda sahalarda maçların oynanabileceğine karar verildi. Daha sonra Boğazlıyan ilçesine geçildi.

HAVALAR ISININCA OYNARLAR

Gece gerçekleştirilen incelemede saha zeminde biriken karın temizlenmediği, kapı kilitlerinin dahi açılmadığı gözlendi. Bunun üzerine ilçe müdür vekiline ulaşıldı. 'Sahanın temizlenmesi konusunda hiç bir çalışma yapılmamış?' denildiğinde İlçe Müdür Vekili, 'Bir tane elemanım var!' yanıtını verdikten sonra, 'Muhteremler niye telaş ediyorsunuz ki; o kadar önemli mi maç!. Havalar ısınıp, kar eridikten sonra oynanır, önemli değil!' yanıtını verdi. Futbol İl Temsilcisi Mehmet Karakoç, 'Öyle keyfiyet olur mu, size daha önce bilgi verildi, temizlenmesi konusunda hiç bir çalışma yapmamışsınız!' uyarısında bulunması üzerine İlçe Müdür Vekili, 'Elemanım yok, buraya kepçe, traktör de sokamayız, yarın bir gün güneş çıkar karları eritir!' yanıtında ısrar etti. Müdür Vekili, 'Belediyeye haber verdiniz mi? Yardım talebinde bulundunuz mu?' sorusuna ise ısrarla 'Başkan bizi dinlemez, bize yardımcı olmaz!' karşılığını verdi. 'Belediyeyi bilgilendirip yardım talebinde bulundunuz mu?' sorusunun yinelenmesi üzerine 'Yardımcı olmazlar diye söylemedim ama İl Müdürlüğünü bilgilendirdim onlar arayacaklardı' karşılığını verdi. Karakoç, Belediye Başkanı Hami Erdal'ı cep telefonundan arayıp, durumu iletti, yardım talebinde bulundu. 
Başkan Erdal ise, 'Mesai bitmeden haber vermiş olsaydınız ekiplerimizi görevlendirir temizliğini yaptırırdık. Ama bu saatten sonra böyle bir şansımız yok, çalışanı evlerinden aldırmamız olmaz' dedi.
Boğazlıyan Şekerspor yöneticileriyle yapılan görüşme sonucunda Boğazlıyan'da oynanması gereken Boğazlıyan Şekerspor-Yozgat Gençlerbirliği maçı Çayıralan ilçe sahasına alındı.

Editör: TE Bilişim