Av yasağının kaldırılmasının ardından avcılık faaliyetlerine başlayan Yozgatlı avcılar sezona hızlı bir başlangıç yaparak çıktıkları avlardan bereketli döndüler. Av yasaklarının sona ermesinin ardından avcıların kırsal ve avlaklık alanlara açıldığını ve ava başladıklarını belirten Hayrettin Özcan “Bu yıl avcılarımız av sezonunun başında olmamıza rağmen avlardan bereketli döndüler hızlı ve bereketli bir başlangıç oldu” dedi.

Yozgatlı avcıların bilinçli ve kurallara riayet ederek av yaptıklarını ifade eden Hayrettin Özcan Yozgat’ta çil keklik avlamanın da yasak olduğunu hatırlatarak “İlimizde şu anda çil keklik avlamak yasak bunu bir kez daha hatırlatalım. Bunun dışında üveyik, bıldırcın ve domuz avlamak serbesttir. Ayrıca haftanın sadece 4 günü av yapılabilmekte yani. Salı, Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri av yapılabiliyor avcılarımız buna da dikkat etmeli” şeklinde konuştu.

Her avcının avlayacağı hayvanlarda da kota bulunduğunu söyleyen dernek başkanı Hayrettin Özcan, “Bir avcı tek seferde 10 bıldırcın, 8 üveyik ve 2 adet yaban domuzu avlama hakkına sahiptir bununda üstüne çıkmak yasaktır” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim