Yozgat’ta her hafta kurulan Çarşamba pazarında, pazarcı esnafı ve Gimat Çarşamba Pazarı şubesi arasında tezgah probleminden dolayı yaşanan sürtüşme Zabıta birimleri, Pazarcılar ve Gimat’ın uzlaşmasıyla çözüme kavuşturuldu.
Geçen hafta pazarcıların market girişine kamyon park ederek marketin satışını önlediği gerekçesiyle marketi kapatma kararı alarak çözüm için basın toplantısı düzenleyen Gimat Marketler Zinciri sahibi Zafer Özışık’ın talebine Belediye zabıta birimleri yanıt vererek bu hafta olayı çözüme kavuşturdu.
Dün kurulan Çarşamba pazarında Pazar esnafı kamyonlarını daha uygun yerlere park edip market giriş ve çıkışlarını açık bırakırken Gimat ise market önündeki tezgah sayısını düşürüp, satışını gerçekleştirdi. Sabahın erken saatleri itibariyle pazarda denetimlerini sürdüren zabıta birimleri tüm esnafı kurallara uyması yönünde uyardı. Her iki tarafı da dinleyerek kanunlar nezdinde çözüm ürettiklerini belirten Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran ‘’Buranın yolları hiçbir zaman kapanmamıştı. Geçen hafta da yol açıktı ama daha önceleri pazarcıyla, Gimat yetkilileri arasında sürtüşme sonucu bir yol kapatma olayı olmuş, ancak zabıta ağırlığını koyarak gereğini yapmıştır’’ dedi.
Şu anda da hem marketin hem de apartmanın girişinin kendilerinin belirlediği mesafeyle açık ve çok rahat olduğunu dile getiren Baran, ‘’Ama bunun yanı sıra Gimat yetkililerini de çağırdık biz buraya ancak gelen olmadı. Onlardan da istediğimiz marketçilik kurallarına uyarak market önüne bir iki sıra haricinde teşhir için yığıntı yapamayacak, oraya çıkararak pazarcı gibi bağırarak satış yapamayacak.
Kuralların aksine hareket eden esnafa kim olursa olsun kanunlar çerçevesinde cezalandırırız. Bu durumda zabıta onlara da gereğini yapar ve kanunlar çerçevesinde cezai işlem uygular. Bununda bilinmesini istiyorum hiçbir zaman yol kapanmamıştır, hiçbir zaman belediye zabıta birimi pazarcı esnafına boyun eğmemiştir.
Zabıta burada kuralları uygular buna da bütün esnaf, pazarcı esnafı olsun, Gimat esnafı olsun, uymak mecburiyetindedir. Kimse bunu başka bir yerlere çekmesin.
Bizim kapımız her zaman açıktır, gelsinler konuşalım bundan sonra burası bu şekilde olacaktır ve bir sorun yaşanmayacaktır’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim