Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci’nin göreve gelmesi ile başlatılan alt yapı seferberliğinde ilçe genelinin büyük bir bölümünde eski asbest borular değiştirildi.

Değiştirilen borular sergilendi 3

Sorgun Belediyesi vatandaşlara sağlıklı ve kaliteli içme suyu hizmeti verebilmek adına ömrünü tamamlamış sağlığa zararlı hale gelmiş eski asbest içme suyu borularını yeni nesil uzun ömürlü borularla değiştiriyor.  

Değiştirilen borular sergilendi 2

Değiştirilen asbest boruların kullanım ömrünü tamamladığını ve sağlığa zararlı hale geldiğini ve bu sebeple alt yapı seferberliğinin başlatıldığını vatandaşlara göstermek  için yer altından çıkartılan borular Şakir Efendi Meydanı’nda sergileniyor.

Tehlike Yozgat’ı teğet geçti ama 4 güne dikkat! Tehlike Yozgat’ı teğet geçti ama 4 güne dikkat!

Değiştirilen borular sergilendi

İlçenin büyük bir bölümünde değiştirilen eski asbest boruları meydanda sergilediklerini dile getiren Başkan Ekinci, “Gelecek nesillerimizin kanser olma riskini en aza indirmek için üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Önce insan, önce sağlık diye çıktığımız bu yolda hizmetlerimize devam ediyoruz. Belediye ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilen alt yapı hizmetlerinde değiştirilen asbestli su borularını, vatandaşlarımızı bilgilendirmek için Şakir Efendi Meydanı’nda sergiliyoruz.Geleceğimiz ve sağlığımız için yeniliyoruz” dedi. (Haber Merkezi)

Kaynak: İleri Gazetesi