İlk olarak açıklama yapan MHP Yozgat İl Başkanı Ethem Sedef, il başkanları toplantısı nedeni ile bir süre ara verilen milletvekili aday adayı açıklama sürecinin devam ettiğini söyledi. Sedef, milletvekili aday adayı açıklamalarının il başkanlığı binasında yapılacağını belirterek, 7 Haziran seçimleri için Yozgat’ta 4-0, Türkiye’de de tek başına iktidar hedeflediklerini kaydetti. Daha sonra konuşan MHP Milletvekili aday adayı Seyit Yücel, ilk olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu durumu değerlendirdi. 

“Ülkemizin yaşadığı iç ve dış sıkıntılar ve bu sıkıntıların günlük hayata yansımaları, her türlü baskı, perdeleme ve sindirmeye rağmen artık gizlenemez, kapatılamaz bir hal almıştır” diyen Yücel;  
“Osmanlı torunu olmakla övünenlerin, Osmanlı hayranlığı kisvesi altında padişahlık özentisi içinde olanların; Süleyman Şah Türbesini yerle bir etmelerini henüz içimize sindirememişken,  Osmanlının son şaheserlerinden biri olan ve büyük Atatürk’ün de hayatının son devrelerini yaşayıp gözlerini yumduğu Dolmabahçe sarayında bölücülerle 10 maddelik bölücü başının hazırladığı teslimiyet ve bölünme bildirisini yayınlamaları hem şanlı ecdadımız Osmanlının hem de cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve milli mücadelede can vermiş şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. 
Çiftçimiz kredi batağındayken, esnafımız Bağkur primlerini ödeyemezken, emeklimiz geçim sıkıntısı nedeniyle ek iş ararken, işçimizin fabrikası kapatılırken, gençlerimiz işsizlik girdabında sürüklenirken, bazılarının evlatları kaynağı izah edilemeyen ve kamyonlarla taşınan çok büyük paraların sahibi olmuşlardır. Üstelik bu kirli işlere adı karışan eski bakanlar yüce divanda yargılanmaktan planlı ve kararlı bir şekilde kurtarılmışlardır. Yüce meclisteki iktidar çoğunluğu halkımızın dertlerine çare olmak yerine kirli iş ve ilişkileri aklamak için kullanılmıştır” dedi. 

“Çok genç yaşta mensup olmakla şeref duyduğum Ülkücü Hareketin bana verdiği ülkücü duruşuma, devlet kademelerinde  değişik görevlerde edindiğim bilgi ve birikimimi de ekleyerek Yozgat’ın içinde bulunduğu ihmal edilmişliğini, kalkınmada geri bırakılmışlığını bertaraf etme güç ve azmiyle huzurlarınızdayım” diyen Yücel, şöyle konuştu: 

“İlay-ı kelimetullah adına yola çıkmış, bir hilal uğruna binlerce şehit vermiş, bir o kadar gazisi ve halen sürgünde yaşayan insanları olan ülkücü hareketin bir ferdi olarak, bu güne kadar edindiğim bilgi ve tecrübelerimden meydana gelen birikimlerimi güzel Türkiye’min kalbi olarak gördüğüm güzide memleketim Yozgat için seferber etmeye geldim. Şahsıma teveccüh buyurulması halinde; 8 Haziran 2015 sabahı MHP iktidarı ile doğacak günle beraber Yozgat’ta topyekun bir kalkınmanın seferberliğine öncülük etmeye geldim. Yüce milletimize hizmeti şiar edinmiş bir kardeşiniz olarak, sizlerden yardım, destek ve dualarınızı bekliyorum. Her kim ki tüyü bitmedik yetimin hakkını gözetmek kaydıyla yüce Türk Milletine hizmet için halisane niyetle yola çıkmışsa Allah yar ve yardımcısı olsun.”

Editör: TE Bilişim