Erbir, Yozgat’a hizmeti kutsal bir borç bildiğini belirterek, bu nedenle Ak Parti Yozgat 25’inci dönem milletvekili aday adayı olduğunu söyledi. 
“Ben bu şehre hizmeti bir borç biliyorum, bir evladın vazifesi gibi kutsal bir görev olarak görüyorum” diyen Erbir şöyle konuştu: 
“Bu seçimde Türkiye’nin geleceği şekillenirken, Yozgat’ın heyecanını, enerjisini meclise taşıyacak, halkımızın hislerine, beklentilerine tercüman olacak, tuttuğunu koparan güçlü bir temsile ihtiyacı var. Yalnız Yozgat için değil, ülkemiz ve halkımızın geleceği için, milli iradenin tecelligahı, toplumsal sorunların çözümünün gerçek adresi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinde Yozgat’ın güçlü olması, sesinin gür çıkmasına ihtiyacı var. Diğer yandan, ak Parti’nin vizyonunu bilen ve sahiplenen ancak toplumun tüm kesimlerine hitap edebilecek, onları anlayacak, onların taleplerini, rızasını gözetecek, toplumun her kesimiyle yakın ve samimiyete dayalı bir diyaloğu gerçekleştirebileceğime inanıyorum. “Yeter ki, birlik olalım”
Yozgat için Yozgatlılarla birlikte memleketime ve ülkeme hizmet etmek adına milletvekilliğine talip oluyorum. Hiç şüphe yok ki; siyaset yapmak, aday olmak, elini taşın altına koymak, bir siyasi anlayışa gönül vermek kadar, aynı zamanda bir cesaret işidir. Yürüdüğümüz bu yolda günden güne cesaretimizi güçlendiren, kararımızın netleşmesine yardımcı olan tüm parti büyüklerime, teşkilat mensuplarımıza, kıymetli hemşerilerime ve değerli dostlarıma şükranlarımı sunuyorum.
Gerek önceki adaylık sürecimde gerek içinde bulunduğumuz süreçte daha önceden tanıyanlar kadar tanımayanların da şahsıma teveccüh ve desteğiyle karşılaştım. Ak partililer kadar, diğer partilerden insanların, her görüşten, her yaştan, kadınıyla, erkeğiyle halkımızın desteğini gördüm ve gördüğüm bu kabul beni ziyadesiyle memnun etti. Bana duyulan bu güvene layık olmak için elimden gelen çabayı göstereceğimin bilinmesini isterim.
Türkiye’mize hizmet için desteğinize, duanıza talibim.  Bütün hemşerilerimin sağduyusuna inanıyor güveniyorum. Sizlerin desteği, Cenab-ı Allah’ın takdiriyle bu kez tamamdır inşallah diyorum,  aday adaylık başvurumu yapıyorum. Bu zorlu süreçte, bu kutlu yarışta, tüm Yozgatlı hemşerilerimin desteğini yanımda bilerek, Cenab-ı Allah’tan bizler için ve memleketimiz için bu sürecin hayırla neticelenmesini niyaz ediyor, sizleri sevgi saygı ve muhabbetle selamlıyorum” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim