Yozgat’ın yetiştirdiği genç işadamlarından Erkan Doğan, Ak Parti’den milletvekili aday adaylığını hafta sonu düzenlenen bir törenle açıkladı. Doğan, kentin sorunlarına vakıf olan, Yozgat’tan hiçbir zaman kopmamış bir Yozgatlı olarak istihdam sağlayan, ufuklar açan, çiftçisine, memuruna, işçisine önemli kazanımlar yapacak projeleri hayata geçirmek için aday olduğunu söyledi.

            Pazar günü saat 13:00’de partisi binasına kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde gelen İşadamı Erkan Doğan, milletvekili aday adaylığı için müracaat formunu Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz’e teslim etti.

            Basın toplantısına Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Doğan Ailesi ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 

            “Bu gün önemli bir gün, bu gün Yozgat’a, Yozgat halkına ve yüce Türk milletine hizmet etmek için ilk adım olan milletvekili aday adaylığımı Yozgatlı hemşerilerime duyuracağım gün” diye başlayan açıklamasında Yozgat’ın sorunlarına da değinen Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Erkan Doğan, kentin başlıca sorunu olan işsizliğe değindi.

            Doğan şöyle devam etti: “Ülkemizde işsizlik oranı düşerken Yozgat’ta bu oranının 13,7 gibi büyük bir orana ulaştığını ileri süren Doğan; “Bulunduğumuz bölge coğrafi yapısı itibariyle tarım ve hayvancılığa elverişli olmasına rağmen yanlış yürütülen tarım ve hayvancılık politikaları yüzünden bugün ilimiz ekonomik açıdan çok sıkıntı çekmektedir. Tarımın cazibe merkezi olduğu illerden birisi olması gereken Yozgat'ta hala bunun yakalanamamış olması talihsizliktir.

            Bunun bilincinde olan Ak parti iktidarı ve Genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan gerekli her türlü desteği sağlamaktadır. Fakat üreticilerimizin bazı konularda yaşadığı ve azda olsa maddi kaynaklı sayılabilecek sıkıntılarından olsa gerek yapılan birtakım hatalar üretimi her geçen gün azaltmaktadır. Buna en büyük etken olarak yanlış gübreleme sulama vs. gösterilebilir.

            Bu tür sıkıntıların aşılması için kâğıt üzerinde projeler üretmek yerine sahada, yani arazi de projeleri uygulamak gerektiği kanısındayım. Burada ise devreye eğitim faktörü girmektedir.

            Daha önce Sanayici kimliğimiz ile farklı illerde yaptığımız çalışmalardan, her köy ve kasabadan seçilen çiftçilerimize eğitim verilerek bu tür sıkıntıların aşılacağını biliyorum. Köylüler bizim toplumumuzun vazgeçilmez birer fertleridir. Onlar olmadan bizim bu yola devam etmemizin bir mümkünatı da yoktur.

            Çeşitli mineraller yönünden zengin olan topraklarımızın organik tarıma uygunluğu bilinmektedir. Toprağın ph yapısına göre yapılacak tarım ve organik tarım üretimi ile ilgili pazarlar oluşturulup buralarda istihdam sağlanabilir.”

            Yozgat’ın zenginliklerine de işaret eden Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Erkan Doğan; “Ayrıca ilimiz dağlık yapısıyla da oldukça zengindir ve bu yapısı itibari ile hayvancılığa uygundur. Gerek kanatlı gerekse büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın ıslah edilmesi ve yetişmesi için uygun ortamlar mevcuttur. Birebir saha çalışmalarından elde etmiş olduğum tecrübelerimi tarım, hayvancılık ve sanayi istihdamının artırılması konusunda hayata geçirmek, emin adımlarla hareket ederek ileriye dönük projelere imza atmak için Evet. Yozgat için yapabiliriz. Yozgat için bende varım diyorum. 12 Haziran 2011 sakimlerinde bende AK Parti Yozgat Milletvekili aday adayıyım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim