Emniyet Müdürü ve Polis Okulu Müdürü’nün ziyaretine çok sayıda emniyet mensubu ve geleceğin polisleri de eşlik etti. Ziyarette dernek başkanı Nedim Elmalı ve şehit yakınlarıyla bir araya gelen Emniyet Müdürü Saim Akpınar, emniyet teşkilatının 170’inci yılını büyük bir gurur ve onurla kutladıklarını ve teşkilatın vatan ve millet uğruna verdiği mücadelelerde birçok vatan evladını şehit verdiğini hatırlattı.

FATİHA OKUDULAR

İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Yozgat’ın en fazla şehit veren illerin başında geldiğini ve askerimizle birlikte polislerimizden de onlarca Yozgatlı vatan evladının şehit düştüğünü söyledi. Saim Akpınar dernek mensupları, emniyet mensupları ve genç polis adaylarına yaptığı konuşmada “Burada aziz şehitlerimiz için ne kadar konuşursak azdır. Onun için hep beraber onlara birer Fatiha yollayalım ki niyetimiz amacına ulaşsın” dedi. Şehitlere okunan duaların ardından Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Nedim Elmalı Yozgatlı şehit sayısı hakkında ve şehit ailelerinin durumlarıyla ilgili Akpınar’a bilgi aktardı.

“DEVLETİMİZİ YAŞATACAĞIZ”

İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, ülke genelinde halen bir takım odakların milli birlik ve bütünlüğümüzü baltalamak adına girişimlerde bulunduğunu ve söz konusu unsurlara dış mihraklarında destek verdiğini söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bugün dünden daha güçlü olduğunu ve yarın ise daha da güçleneceğini dile getiren Akpınar, “Her ne olursa olsun aziz milletimizin güvenliğine, refahına, birlik ve bütünlüğüne kast edecek unsurlara asla fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu. Emniyet Müdürü Akpınar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ülke topraklarında birbirine kardeşlik hukukuyla bağlı olduğunu ve binlerce yıllık ortak geçmişiyle bu birlik ve beraberliği de sonsuza dek sürdüreceğini vurgulayarak sohbetini ordunun ve güvenlik güçlerinin Çanakkale Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve Güneydoğu’da verilen mücadele örnekleriyle noktaladı.

SORUNLARINI DİNLEDİ

Emniyet Müdürü Saim Akpınar Şehit Aileleri Derneği’ne yaptığı ziyarette dernek başkanından şehit ailelerinin durumu, talep ve sorunları hakkında bilgi istedi. Emniyet Müdürü Akpınar, dernek binasının yetersiz olduğunu gözlemlediğini ve bu konuda Yozgat Belediyesi ile irtibata geçilmesi durumunda derneğe daha geniş bir bina tahsisi yapılmasının gerekli olduğunu kaydetti. Dernek Başkanı Nedim Elmalı ise “Tespitiniz çok doğru ancak bize yine merkezde bir yer lazım. Ailelerimiz buraya rahat ulaşabiliyor ancak binamız yetersiz geliyor” dedi. Emniyet Müdürü Akpınar, her zaman şehit ailelerine kapısının açık olduğunu iletti. Ziyaret günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim