Kendileriyle söyleşi esnasında tanıştığımız vatandaşlar içlerinden geldiği gibi samimiyetle konuşurken, bazıları da bizi uyararak ‘Bizim konuştuklarımızı yayınlayın değiştirmeyin’ uyarısında bulundu. Seçmen özet olarak Yozgat’ın yeteri kadar hizmet alamadığından dertlendi. 
13 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye genelinde hizmet yağmuru yağarken Yozgat’ın bundan nasibini almadığı ortak paydasında buluşan Yozgatlılar, yılların heba olduğunu söylediler. 

Seçmen tüm bunları bize iletirken, ne biz kendilerine siyasi tercihlerini sorduk, ne de onlar oy verecekleri partiyi söyledi. Tüm bu tepkiler “gönül umduğuna küser” türünden midir, yoksa sandıkta AK Parti’ye tepki olarak mı yansır onun cevabı da 7 Haziran’da yanıt bulacak.

İŞTE SANDIK ÖNCESİ VATANDAŞ GÖRÜŞÜ

Cumali Şahin: Biz tam 13 yıl bekledik ve destek verdik iş yeri açacağız, yatırım yapacağız dediler ancak hiç birini yerine getirmediler. Şu an ki AK Parti milletvekillerinden hiçbir beklentimiz yok çünkü verdikleri hiçbir sözü yerine getirmiş değiller. Emekliye yüzde 3 zam verdiler, kendilerine 750 lira zam yaptılar. İşsizlik bu şehrin gerçek problemi, bir tane iş sahası yok. Yozgat sence neden göç veriyor, çünkü işsizlik var. 13 yıldır artarak göç veriyor bu şehir. Başbakan buraya geldi üç tane organize sanayi dedi. Burada biz bir taneyi dolduramadık o bize üç taneden bahsetti gitti. Kendi şahsıma ben iktidara olan desteğimi artık kestim.

İlhami Ünal: Dört senede bir Yozgatlıyı görmesinler, her daim görsünler. Mecliste boş oturana kadar Yozgat’ı dinlesin, götürsün mecliste çözüm arasın. Onlar hangi şirketlerin başında, kendilerine pay alıp kazançlarını büyütme işleriyle uğraşıp lale devrinin devamını arzularken her zaman halkı düşünsünler. Bundan 10 yıl öncesi Yozgat’tan 20 tane işçi servisi kalkardı her sabah. Bugün bir tane bile yok gençler hep kahvede. Bunlar bunalımda, babanın cebinde yok ki işsiz oğluna versin. Bu AK Parti hükümeti bize derman olmuyorsa, başkaları gelsin onları da deneyelim. Hepimizin cebinde önceki dönemlerde emin ol para vardı. Ben 13 yıldır AK Parti’ye oy veriyorum, bu yıl vermeyeceğim. Son üç yıldır AK Parti’nin politikaları ve Yozgat’ın durumu bu kararı almamda etkili oldu. Basını takip ediyorum 3 yıldır gözüme hoş görünmüyor. Bir tane dostumuz kalmadı ülke olarak herkes ile düşmanız, kutuplaştık.

İsmail Amca: (Soyadını vermek istemiyor) Ceza infaz koruma memurluğundan emekli oldum. Emekli bir vatandaşım. Yozgat’ın her türlü sıkıntısı var sıkıntısı olmadık bir konu yok ki her türlü sıkıntıda bir il burası. Bana gösterir misin Yozgat’a yapılan ne var? Allah rızası için şu emekliyi hiç ağzına alıyorlar mı. Bugün 11 milyon emekli olduğu söyleniyor. Ben aldığım maaş ile doğru dürüst geçinemiyorum. İşin doğrusu bu başka yorum yapmak istemiyorum.

Sultan Teyze: (Soyadını vermek istemiyor) Vallahi ben hoşuma kim giderse oyumu ona vereceğim. Bana neden soruyorsunuz ki bana sormayın başka insanlara sorun. Ben anlamam, dinlemem ve takip bile etmem ki.  Benim eşim vefat etti ben oy kullanmaya dahi pek gitmiyorum hatta oy kullanmıyorum. Ben Bağ-Kur aylığı alıyorum bak onun parası yetmiyor işte az geliyor onu söyledim yeter başka konuşmam. Beni sorguya çekmeyin konuşmak istemiyorum.

Mustafa Karadavut: Bende emekliyim. Ben artık AK Parti’nin vekillerinden bir şey beklemiyorum. Bakan bile olan oldu aralarında AK Parti’den beklentim yok ama MHP’nin vekillerinden bekleyebilirim Yozgat adına. AK Parti’den artık hiçbir şey olmaz Yozgat’ta. Şu anayollarımız tüm yama Ankara’ya kadar. Altımızda iyi kötü bir arabamız var haşat oluyor. Bir bakanın memleketinin yolu öyle mi olur. Yağ gibi olması lazım. Başka illere de gidiyoruz biz.

İsmet Büyükünlü: Sorunuza hiçbir şekilde cevap vermek istemiyorum. Görüşlerimi kendime saklamayı tercih ediyorum. Konuyla alakalı fikir beyanında bulunmayı doğru görmüyorum. Hiçbir talebim yok seçileceklerden. Ben hiçbir şekilde görüş sunmak istemiyorum lütfen saygı gösterin bu düşünceme.

Vahit Gezginci: Ben Bağ-Kur’dan maaş alıyorum. Ancak hiç kimseden bir şey istemiyor ve beklemiyorum emin ol. Çünkü bunların hepside kendini düşünüyor. Vatandaşı düşünen yok. Herkes cebini düşünüyor. Ben Şefaatli’ye bağlı Turdular Köyü’nde yaşıyorum aldığımız para bize yetmiyor, çiftçiliğin ise Yozgat’ta hiçbir getirisi yok.

Eftal Nemli: Yozgat’ın sorunlarını herkes çok iyi biliyor. Bugün Yozgat’ın nüfusunda ciddi bir erime var. Yozgat’ın bir tane Türkiye Cumhuriyeti tarafından kurulan fabrikası vardı bugün yok oldu. Yozgat’ın 6 milletvekili vardı bugün 4’e düştü. AK Parti bir daha, bir daha dedi ve biz hepsine olumlu yanıt verdik ama karşılık alamadık. İnsanlara vaat ettiği bir şey yok hükümetin. Yozgat’a gelince hep Bozok’un yiğit evlatları tabirini kullanırlar, artık biz yiğitlik istemiyoruz. İş, aş istiyoruz Yozgat tarım vilayeti ama destek yok. Bana göre artık AK Parti’ni ülkeye vereceği bir şey kalmadı. Hiçbir şey yok. Sadece demokrasi diyorlar. Oysa daha düne kadar Habur Sınır Kapısı’na çadır kurup, mahkemeler yaptılar. Oslo’da aynı masaya oturdular, bugün düşmanız diyorlar. Daha dün Dolmabahçe’de beraberlerdi bugün aşırı derecede düşman oldular. Milliyetçi kesimin duygularını sömürmeye çalışıyorlar. Bende geçmişimde oy verdim bunlara. Mesela CHP veya MHP asgari ücretlilere zam yapacağım diyor. Zaten bu para devletin cebinden çıkıyor çünkü yüzde 25 taşeron payını kestiği zaman özel sektöre devlet bunu yansıtınca bu rakamlara erişiliyor. Kararsız falan değiliz artık AK Parti Yozgat’ta son bulmalı.



Editör: TE Bilişim