Yozgat’ın Türk siyasetine kazandırdığı önemli isimlerden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, parti tüzüğünde yer alan üç dönem kuralına rağmen olası AK Parti iktidarında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dışarıdan atama yolu ile görev vereceği kulislerde ağırlıkla yer almaya başladı.  

Halen TBMM'de 312 milletvekili ile temsil edilen AK Parti, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere bu hükmü değiştirmeden girmeye karar verdi. Buna göre mevcut Bakanlar Kurulu'nda görev alan dokuz bakan 3,5 ay sonra yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olamayacak. Üç dönem kuralı sadece bakanları vurmadı. Üç ya da daha fazla dönemdir Meclis çatısı altında görev yapan toplam 70 vekil en azından bir dönem milletvekilliğine ara vermek durumunda kalacak. 

BOZDAĞ AKTİF ROL ALACAK

Ak Parti hükümetleri döneminde üstlendiği görevleri aktif pozisyonlarda yerine getiren ve her dönem yükselişe geçen Yozgatlı siyasetçilerden Bekir Bozdağ için iki farklı görev konuşuluyor. Seçime milletvekili adayı olarak katılamayacak olan Bozdağ’ın, yeni kabinede Adalet Bakanı olarak atanacağı ya da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Saray’da görevlendirileceği kulislerde ağırlıklı olarak konuşuluyor.
 
MİLLETVEKİLİ ADAYI OLAMAYACAKLAR AMA…

AK Parti’nin aktif isimleri arasında yer alan Bekir Bozdağ, Cemil Çiçek, Taner Yıldız’ın yeni süreçte de üstlendikleri misyonu taşıyacak görevlere atamalarının yapılacak olması yeni süreçte Yozgat’ın Ankara siyasetinde aktif rol almasını sağlayacak. 
Kabinede üç dönem kuralına takılacak isimler şöyle: 

“Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan'ın yanı sıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TBMM Başkanı Cemil Çiçek” 

Editör: TE Bilişim