Başer yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Yozgat İl teşkilatı olarak bu alçakça saldırıyı, kanlı terör örgütünü, bu örgütü destekleyen hainleri lanetlediklerini, aziz şehidimize Allah'tan rahmet ve mağfiret, kederli ailesine, kahraman ordumuza baş sağlığı dileğinde bulundu.
    Bir süredir terör örgütünün hain saldırılarına hız verdiğini, güvenlik güçlerine karşı kanlı eylemlerini yoğunlaştırdığının görüldüğüne dikkat çeken Yusuf Başer, ''Terör eylemleriyle cana kastetmek, insanları katletmek, hiçbir gerekçeyle meşrulaştırılamayacak derecede büyük bir vahşettir, vicdansızlıktır, insanlıktan nasibini alamamaktır. Oradan nemalanarak siyaset yapmak, hiçbir zaman barışı getirmeyecektir. Terör örgütünün kanlı eylemlerinin hangi amaca hizmet ettiğini bugün daha iyi görüyoruz. Terör örgütünün bugün demokratik gelişmelerin önünü kesmek için nasıl çaba gösterdiğini, hangi kirli oyunların figüranı haline geldiğini daha iyi anlıyoruz'' diye konuştu.
     ''Terör, Türkiye için yeni bir sorun değildir'' diyen Başer açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     ''Son 30 yıla bakınız. Ne zaman Türkiye'de huzur umudu doğduysa, ne zaman Türkiye'de kardeşlik iklimi pekiştiyse, ne zaman Türkiye ekonomisi atılıma geçtiyse, ne zaman Hükümet hak ve özgürlükler alanını geliştirmeye çalıştıysa, bu saldırılar da işte o zamanlarda yoğunluk kazandı. Terör örgütü bugün açık bir şekilde çözümsüzlüğün, statükonun, kirli oyunların parçasıdır.
    Açık bir şekilde demokrasinin ve milletin karşısındadır. Elinde silah olan, kan döken, cinayet işleyen bir insanın insanlığa söyleyebileceği hiçbir şey yoktur, olamaz. Bu aziz millet, bu gözü dönmüşlüğe, bu vahşiliğe, bu vicdansızlığa bugüne kadar prim vermemiştir, inanıyoruz ki bundan sonra da vermeyecektir.''
     AK Parti Yozgat İl Başkanı Başer, acımız ve öfkemizin çok büyük olduğunu ancak öfkenin aklımızı gölgelemesine izin vermememiz gerektiğinin altını çizerek, açıklamasını şöyle tamamladı:
     ''Her devletin olduğu kadar, Türkiye Cumhuriyeti devletinin de birlik ve bütünlüğünü koruma hakkı vardır. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarında kararlılıkla vurguladığı gibi; Devletimiz bu hakkını kullanmada hiçbir tereddüte mahal vermeksizin, terörle mücadeledeki kararlılığını sonuna kadar sürdürecektir. Bu tür hain saldırılar terörle mücadeledeki kararlılığımızı asla etkilemeyecektir. Hangi güçler adına taşeronluk yaptığı aziz milletimiz tarafından yakından bilinen terör örgütü yok edilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir.''
Editör: TE Bilişim