CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, dün düzenlediği basın toplantısında, ''Kendisinin bilgisi dışında AKP'ye üye yapıldığını, yargının üyelikten düşürmesine karşın, talebi olmadan yapılan üyelik kaydının devam ettirilmesinde ısrar edilmesine anlam veremediğini'' söyledi.
Basın toplantısı öncesinde kısa süreli bir sohbet imkanı da bulduk. İktidar partisinin bazı yasal olmayan uygulamalarıyla ilgili önümüzdeki günlerde açıklamalarda bulunmaya devam edeceklerini bildiren Kaytan, basında bu tür açıklamalarının yeterince yer bulamadığından da yakındı.
Ama hepimiz de çok iyi biliyoruz ki; Yozgat'ta yayınlanan gazetelerin büyük çoğunluğu tüm siyasi partilere eşit oranda yaklaşıyor. Başkalarının adına fazla bir şey söyleyemem ama mensubu bulunduğum gazete de, yerel konu ve sorunlara ilişkin açıklamalar her zaman değerinde yer bulmuştur. CHP'nin, MHP'nin, AK Parti'nin, Saadet Partisi'nin, BBP'nin ve diğer tüm partilerin il, ilçe teşkilatlarının etkinliklerine, çalışmalarına ve açıklamalarına gerekli önem verilip, mutlaka bir şekilde değerlendirilmiştir.
Dediğim gibi, diğer gazetelerin yayın politikaları hakkında bir şey söylemem yanlış olur ama onların da eşit bir şekilde yaklaşım gösterdiklerini biliyor, görüyoruz. O nedenle de yöneltilen, daha doğrusu ''Bizim açıklamalarımıza yer verilmiyor'' şeklindeki serzenişi kabul etmemiz mümkün görünmüyor. Bu arada, milli ve dini bayramlar ile diğer özel günlere ait klasik bildiriler ile ilan ve reklam niteliği taşıyan açıklamalara, bildirilere de mümkün olduğunca yer vermiyoruz, vermeyeceğimizi de daha önceden ilan etmiştik. Eğer kasıt bu tip açıklamalara yönelik ise, doğrudur.
Yeri gelmişken bu notuda aktardıktan sonra gelelim asıl konumuza. CHP İl Başkanı Onur Kaytan, dün yaptığı belgelere dayalı açıklamalarını önümüzdeki süreç içerisinde de diğer yerel sorunlara ilişkin yapmaya devam ederse, o zaman siyaset sahnesi oldukça hareketli geçecek gibi geliyor.
Özellikle yerel yönetimlerin uygulamalarına ilişkin bazı ipuçlarını veren Kaytan, bu yerel yönetimlere yönelik konularla ilgili açıklamalarını belgeleyerek kamuoyu ile paylaştığında ciddi seslerin yükselebileceği de bir gerçek.
Karşılıklı yapılacak açıklamalar, suçlamalar, belgelerin ayakları yere basan basın toplantılarının sonrasında oluşacak kamuoyu yerel seçimleri de elbette bir şekilde etkileyecektir.
İktidar ve muhalefet partilerinin yöneticilerinin kamuoyunu ilgilendiren konularla ilgili konuşmaları açıklamalarda bulunmaları Yozgat'ın ve ülkenin menfaatinedir. Burada önemli olan söylenen sözlerin ayaklarının yere basması, iftiradan uzak olmasıdır.
Siyasetçilerin, aklımıza gelmeyen veya gelmesine rağmen soramadığı, sorup da yanıtını alamadığımız konuları gündeme taşımasıyla kafalarda oluşan soru işaretleri de ortadan kalkar.
O nedenle siyaset sahnesinin hareketlenmesini istiyor ve bekliyorum. CHP'nin çıkışının devamından yanayım.