Seçim kararının alınmasıyla birlikte ülkede meydana gelen terör olayları ve yüreğimizi yakan acı şehit haberleriyle birlikte ülkeyi yönetecek siyasilerin belirleneceği 1 Kasım seçimleri için siyasi partilerde hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor. Yozgat’ta 1 Kasım seçimleri için AK Parti, CHP ve MHP’de aday adaylığı süreci sona erip seçim çalışmaları başladı.

GÖZLER KONGREDE

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı, 12 Eylül’de gerçekleşecek olan AK Parti 5’inci Olağan Büyük Kongresi için çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti’nin 5’inci Olağan Kongresi’ne Yozgat teşkilatı ve Yozgatlı vatandaşlar ile geniş katılımlı yoğun bir destek vermeye hazırlanan AK Parti Yozgat İl Teşkilatı bu kapsamda çalışmalarını sürdürüyor. AK Parti Yozgat İl Teşkilatı partinin kongresinin birlik ve beraberlik içinde, tüm camianın birbirine kenetlendiği ve Yeni Türkiye’nin inşasına gidecek olan 1 Kasım sürecinin zaferi niteliğinde olması için tüm ilçe teşkilatlarıyla hazırlık gerçekleştiriyor. 1 Kasım seçimleri için aday adaylığı başvuru süreci tamamlanan AK Parti’den alınan son bilgiye göre aday adayı sayısının 19 olduğu öğrenildi. 

AK PARTİ’DEN 19 ADAY ADAYI 

Yozgat’tan milletvekili adayı olmak isteyen 19 aday adayı ise parti teşkilatının sunduğu listedeki sıralamaya göre şu şekilde oldu. Bekir Bozdağ, İskender Minar, Mesut Mete, Fatih Arslan, Murat Şen, Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal, Osman Güneş, Yusuf Başer, Yücel Daniş, Kazım Yıldırım, Nurullah Nurdoğan, Cahit Çiçek, Fadime Solmaz, Ayhan Çelik, Osman Doğan, Sabit Akdaş, Tuncay Şener ve Nuriye Özel.

ADAY OLMADILAR!
AK Parti’de bu dönem aday olması muhtemel isimlerden Taner Demirer, Osman Coşkun gibi isimlerin aday adaylığı müracaatını yapmamış olması dikkat çekti. 7 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti Teşkilat Temayül yoklamasından birinci çıkan Taner Demirer ile Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü sürecinde ortaya koyduğu proje ve çalışmalarla dikkatleri üzerine çeken Osman Coşkun’un aday adaylığı müracaatında bulunmaması parti tabanında soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Bunun yanı sıra yeni süreçte aday adaylığı müracaatını yapan Bekir Bozdağ’ın AK Parti’nin 1 Kasım listesini belirleyen isim olacağı kulislerde konuşuluyor. 

MHP’DE SAYI ARTTI
1 Kasım’da yapılacak seçimlerde MHP’den Yozgat Milletvekili aday adayı olmak isteyen isim sayısı 7 Haziran seçimlerine göre artış gösterdi. 7 Haziran seçimlerinde aday adayı sayısı 10 olan MHP’de 1 Kasım seçimlerinde aday adayı sayısı tıpkı AK Parti gibi 19 oldu. MHP Yozgat İl Teşkilatı’ndan alınan bilgiye göre, 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde MHP’den Yozgat Milletvekili olmak isteyen 19 aday adayının resmi başvuru yaptığı kaydedildi. 

MHP Yozgat İl Teşkilatı, partilerine karşı yürütülen algı operasyonları ve yıpratma politikalarının birlik ve beraberliklerini artırdığını ve bunun sonucunda aday adaylığında artış yaşandığına dikkat çekti. MHP Yozgat İl Teşkilatı’nın yayınladığı  aday adaylığı listesinde ise  şu isimler yer aldı.  Adnan Serbes, Ahmet Serdaroğlu, Burhan Susam, Davut Şenyüz, Derviş Vural, İstiklal Şahiner, Kürşat Bacanlı, Mehmet Ali Çakır, Naciye Kılınçarslan, Nizamettin Bulut, Orhan Yüksel, Sadir Durmaz, Seyit Yücel, Sinan Gözüyaşlı, Tahir Demirel, Ümmühan Uçar, Yunus Yılmaz, Yusuf Mertoğlu, Necmi Saykun.

CHP SESSİZLİĞİNİ KORUYOR!

CHP Yozgat İl Örgütü’de 1 Kasım’da yapılacak seçimler için il örgütü olarak hazırlıklarını ve çalışmalarını sürdürüyor. Genel merkeze Yozgat hakkında bilgi ve rapor aktaran CHP İl Örgütü, ilçe örgütleriyle de istişare ve koordine kurarak seçimler için çalışmalarını yürütüyor. CHP’de 7 Eylül tarihinde sona eren aday adaylığı başvurusu  il örgütleri yerine doğrudan partinin genel merkezine yapıldı. Bu doğrultuda CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım’dan alınan bilgiye göre parti genel merkezine CHP Yozgat Milletvekili aday adaylığı için herhangi bir başvuru yapılmadığı öğrenildi. CHP İl Başkanı Mehmet Yıldırım, “Partimizde aday adaylığı başvuru süreci sona ermiş olsa da aday adayı olmak isteyen isimler genel merkezimize dilekçe verebiliyor. Dilekçelerini değerlendiren parti genel merkezimiz isterse şayet dilekçe veren arkadaşlarımız aday adayı olabiliyor” diye konuştu.

KAYTAN ADAY OLACAK MI?

CHP’de kamuoyunun merakla beklediği isimlerden bir tanesi eski il başkanı Onur Kaytan. 7 Haziran öncesinde parti genel merkezinin teşkilat temayül yoklamasına katılan isimlere itiraz eden Kaytan, son anda adaylıktan vazgeçmişti. 
Kaytan’ın 1 Kasım seçimleri öncesinde Yozgat’tan milletvekili aday adayı olması yönünde teşkilatların baskı yaptığı gelen haberler arasında yer aldı. 

KAYALAR FAKTÖRÜ!

Bu seçimin dikkat çeken isimlerinden bir tanesi Eski bakanlardan Lutfullah Kayalar. Yozgat ve Türk siyasetinin bir dönemine damga vuran önemli isimlerden olan Kayalar’ın 1 Kasım seçimlerinde Yozgat’tan bağımsız aday olması gündemde. 

Kayalar’ın adaylığının gündeme gelmesi siyasi partilerin hesaplarını da etkiledi. Bağımsız aday olarak seçime katılması halinde Yozgat siyasetinde dengeleri önemli ölçüde etkileyeceği bildirilen Kayalar’ın aday adaylığı konusunda kararı kamuoyu tarafından da merak ediliyor. 

Editör: TE Bilişim