7 Haziran seçimlerine ilçe, köy ve belde ziyaretleriyle devam eden AK Parti ve CHP seçim karargahlarını bugün düzenleyecekleri törenle vatandaşlara açacak. 7 Haziran seçimlerinde yarışacak iki partinin karargah açılışında gövde gösterisi gerçekleştirerek, seçmene ve kamuoyuna mesaj vermesi bekleniyor.

BAKANLI AÇILIŞ
AK Parti 7 Haziran’da yapılacak seçimler öncesi 4-0 iddiasını koruyarak, bugün saat 13.30’da seçim karargahının açılışını gerçekleştirecek. AK Parti’nin seçim karargahı Emniyet Caddesi eski İtfaiye yanında hizmete açılacak. AK Parti Yozgat’ta katıldığı tüm seçimlerde, seçim karargahında zafer kutlaması gerçekleştirirken, 7 Haziran seçimlerinde de aynı coşku ve zafer heyecanını yaşatmak amacıyla Yozgat’ta hedefini 4-0 olarak belirlemiş durumda. AK Parti’nin seçim karargahı açılışı Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın katılımıyla gerçekleşirken, açılışa ayrıca milletvekili adayları ve çok sayıda partilinin katılım sağlaması bekleniyor. AK Parti’nin Yozgat’ta en önemli rakibi konumunda olan MHP’ye, görkemli bir karargah açılışıyla gözdağı vermesi de bekleniyor. 

HEDEF KİTLE ÇİFTÇİLER
CHP ise 7 Haziran seçimlerinde Yozgat’ta iddialı olduğunu göstermek ve seçimlerin alternatif partisi konumunda olduğu göstermek amacıyla kalabalık bir kitlenin katılımıyla Un Pazarı’nda seçim karargahı açılışını gerçekleştirmeyi hedefliyor. Yozgat’ta 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde milletvekili adaylarını ön seçim yoluyla belirleyen CHP’nin birinci sıra milletvekili adayı Aslan Nurdoğdu, tarım uzmanlığı kimliğini ön plana çıkararak, hedef kitle olarak çiftçi seçmenleri birinci sıraya koymuş durumda. CHP Salı günü Un Pazarı’nda ki seçim karargahı açılışını özellikle köylü pazarının kurulduğu Salı günü gerçekleştirerek, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşan Yozgat’ın kırsal kesiminde ikamet eden seçmenleri etkileme taktiği uygulayacak. Un Pazarı’nda açılacak seçim karargahıyla CHP’de 7 Haziran’a kadar seçmenle direk irtibat kurarak, en azından partinin birinci sıra adayı Aslan Nurdoğdu’yu meclise göndererek, partinin makus talihini yenmek istiyor.
MHP BEYANNAMEYİ ANLATIYOR
Yozgat’ta sahaya erken inerek,  seçim karargahı açılışını rakiplerinden önce gerçekleştiren ancak, seçim beyannamesini en son açıklayan parti olan MHP ise Yozgatlı seçmene partinin 7 Haziran seçim beyannamesini aktarıyor. MHP’li dört adayın tamamı Yozgat’ı karış karış gezerken, hafta sonu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından açıklanan seçim beyannamesini MHP adayları Yozgatlı seçmene aktarıyor. Yozgat’ta AK Parti’nin alternatifi konumunda bulunan ve 7 Haziran seçimlerinde ekonomiden, tarıma, esnaftan, köylüye kadar tüm seçmen kitlesini kapsayacak seçim vaatlerinde bulunan MHP’nin Yozgat adayları, Yozgatlı seçmene beyannamede yer alan vaatleri aktararak oy talebinde bulunuyor. Yozgat’ta üç parti sahada seçim yarışı sergilerken, diğer siyasi partilerin YSK’ya bildirmiş olduğu Yozgat milletvekili adaylarının kamuoyu ve seçmen huzuruna çıkmaması ise şimdiden havlu attıkları yorumlarına sebep oldu.

Editör: TE Bilişim