Yemek sonrası bir açıklama yapan Nurdoğan, İl Genel Meclisi’nin Yozgat’ın yerel gelişimine öncülük ettiğini kaydetti. Kırsalda yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümünde radikal kararlar alarak uygulamaya koyan meclisin halkın taleplerine göre hareket ettiğine vurgu yapan Nurdoğan, “il genel meclisinin üyeleri, halkın önceliklerini ve ihtiyaçlarını daha yakından takip etmek ve yerine getirmek konusunda daha etkin rol alıyor. Meclis üyelerinin sık sık yaptıkları ziyaretlerin yanı sıra komisyon marifetleriyle yaptığı geziler halkın sorunlarının yerinde görünmesine ve çözümlenmesine etkili oluyor. Üyelerin ortaya koyduğu yerel yönetim anlayışı da halkın hizmet alımını hızlandırıyor” dedi.
Yozgat İl Genel Meclisi’nin 2015 yılı toplantılarının devam ettiğine değinen Nurdoğan, Yozgat’ın, tarım, sağlık, eğitim, kültür ve spor konusundaki sorunların hızla çözüme kavuştuğunu aktardı. Nurdoğan, Yozgat’ın Türkiye’nin önemli tarım bölgeleri arasında bulunduğuna dikkat çekerek, il genel meclisinin bu alandaki gelişime ve kalkınmaya büyük katkı sağladığını ifade etti.
Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Halil Şahbaz ise An Ajans Grup Başkanı Nurullah Nurdoğan’ın nazik davetinin kendilerini onurlandırdığını söyledi. Şahbaz, Yozgat’ın gelişiminin birlik ve beraberliğe bağladığını dikkat çekerek, “Siyasetçiler, bürokratlar, sivil toplum örgütleri ve işadamları bir araya gelerek gelişimi hızlandırmaları gerekir. Yozgat yıllardır bunun eksikliğini yaşıyor. Bunu gidermemiz gerektiği kanısındayım. Sayın Nurdoğan’ın meclis üyeleriyle bir araya gelmesinin bir başlangıç olarak görülmesi gerektiğine inanıyorum ve kendisine teşekkür ediyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim