Eski Enerji Bakanı Taner Yıldız, beraberinde Vali Kemal Yurtnaç, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ile birlikte Cumhuriyet Alanı’ndaki nöbete katılarak Yozgatlı vatandaşlara hitap etti.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda kürsüye gelen Bakan Taner Yıldız, “Her biriniz o güzel yüreğinizle beraber 15 Temmuz’dan bu yana bu meydanı doldurdunuz. Bu yaptığınız hareket kendimizden önce çok sevdiğimiz çocuklarımıza daha iyi bir ülke bırakmak açısından son derece önemli” dedi.

Taner Yıldız, darbe gecesi Ankara’dan Yozgat’ı izlediğini ve hemşerileriyle bir kez daha gurur duyduğunu belirtti.

Millet iradesinin ayaklara alındığı günlerde Yozgatlıların millet şahlanışını gösterdiğini ve bu durumun siyaset ve dünyadaki insanlık tarihine altın harflerle yazılacak bir olay olduğunu vurgulayan Yıldız,

 “Yozgat milletvekillerimizin Ankara'da TBMM de göstermiş olduğu cesaret beni çok etkiledi.  Buradan yiğit çıkar dedim.  Zaman zaman bizi müteessir havalarla hakir gördüler. Göbeğini kaşıyan adamlar Türkiye'nin siyaset tarihini ayağa kaldırdı” şeklinde konuştu.

“DEVLETE SAHİP ÇIKTINIZ”

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, darbe gecesi Cumhurbaşkanına sahip çıkılması yönünde yapılan çağrıya da değinerek, “Biz cumhurbaşkanımıza sahip çıkmamız lazım derken yalnızca bir parti adına değil, bu ülkenin yetişmiş bir insanı adına değil, devletin başı, milletin yetiştirdiği güzel bir insan, birleştirici ve bütünleştirici bir unsur olduğu için bunları söylüyorduk” şeklinde konuştu.

Taner Yıldız, 15 Temmuz gecesi cumhurbaşkanına niçin sahip çıkılması gerektiğinin bir kez daha anlaşıldığını söyleyerek, “Bunların bu kadar gözünün dönebileceğini hiç düşünebiliyor muydunuz?” diye konuştu. Taner Yıldız konuşmasının devamında “Bu hainler, yalnızca bu ülkeye, sizin verdiğiniz vergilerle alınan tankla, topla, tüfekle, uçakla verdikleri zarar onunla kalmadı. Ama aynı zamanda ufkumuzdaki insan tipini değiştirdiler. Bundan sonra bir insanın diğer bir insana güvenemeyeceği vebalini bunlar ne dünyada ne de ahrette ödeyebilirler” dedi.

HABER: Mustafa Teker
Editör: TE Bilişim