MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz tarafından,7 Haziran milletvekili seçimleri öncesi “Yozgat Valiliğince yaklaşık 600 köy muhtarına 20’şer bin lira seçim rüşveti verildi” iddiası üzerine, Akdağmadeni’nde görev yapan yaklaşık 40 Köy muhtarı toplanarak ortak basın açıklaması yaptı.
Akdağmadeni Muhtarlar Derneği Toplantı salonunda düzenlenen basın açıklamasını, köy muhtarları adına Kayakışla Köyü Muhtarı Niyazi Türkben yaptı. Türkben, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz tarafından, “Yozgat’ta görev yapan yaklaşık 600 köy muhtarına 7 Haziran milletvekilliği seçimleri öncesi Yozgat valiliği tarafından 20’şer bin lira seçim rüşveti verildiği” iddiaları üzerine Akdağmadeni köy muhtarları adına ortak bir basın açıklaması yapma gereği duyduklarını söyledi.

Köylerde zor şartlarda görev yapan muhtarların talepleri Kaymakamlıkça toplanmış, bu talepler doğrultusunda bütçe şartları çerçevesinde Yozgat Valiliğince köylerin ihtiyaçları doğrultusunda katkı sağlandığını belirten Türkben, “Ülkemizde demokrasinin temel taşı olan muhtarlık, vatandaşların kişilikleri, karakterleri ve becerileri ile hiç bir etkinin desteği olmadan seçildikleri şerefli bir meslektir. Ancak son günlerde MHP Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz’ın Yozgat’ta görev yapan yaklaşık 600 Köy Muhtarını şaibe altında bırakacak ‘muhtarlar 20’şer bin lira seçim rüşveti aldılar’ şeklindeki asılsız ve seviyesiz beyanı tüm Yozgatlı muhtarlarımızı rencide eden yakışıksız bir benzetme olmuştur. Oysa ki Köylerde zor şartlarda görev yapan muhtarlarımızın talepleri kaymakamlıkça toplanmış, bu talepler doğrultusunda bütçe şartları çerçevesinde valilikçe köylerimizdeki hizmetlere katkı sağlanmıştır. Her sene rutin olarak yapılan hizmetlerin muhtarlara rüşvet verildi diye yansıtmak art niyetli ve yakışıksız bir tutumdur. Bir dönem Yozgat Milletvekilliği görevinde bulunan MHP Yozgat milletvekili Sadir Durmaz’ın görev yaptığı süre zarfında, köylerimizin ihtiyacı olan hizmetlere katkı sağlamadığı gibi hizmet yapılmasına yönelik olarak hiçbir girişimde de bulunmamıştır. Biz bu tutumu Akdağmadeni muhtarları olarak kınıyoruz. Ayrıca bizim köylerimize şimdiye kadar hizmet eden tüm valilerimize, kaymakamlarımıza ve milletvekillerimize çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim