12 Haziran Genel Seçimleri sonucu Yozgat'ta AK Parti'den milletvekili seçilen Bekir Bozdağ, Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer düzenledikleri basın toplantısı ile Yozgat halkına teşekkür ettiler. Bozdağ, muhalefet partilerinin seçim sonuçlarını iyi değerlendirerek, ders çıkarmak zorunda olduğunu söyledi.

            AK Parti Yozgat İl Teşkilatı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Bekir Bozdağ, Türkiye genelinde iller sıralamasında AK Partiye en fazla destek veren iller sıralamasında Yozgat'ın 8. sırada yer aldığını belirterek Yozgat halkına verdiği desteklerinden dolayı teşekkür etti.

            Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, Yozgat’ta Ak Parti’nin milletin desteği ile önemli bir rekora, başarıya imza attığını söyledi.

            Açıkgöz; “Seçim sonuçlarımız itibari ile arzu ettiğimiz oy oranını fazlasıyla almış bulunmaktayız. Kırılması zor bir rekora millet olarak, Ak Parti olarak imza atmış bulunmaktayız. İnşallah bu sonucumuzun ülkemize, Yozgat’ımıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyoruz” dedi.

            Milletvekilleri sona eren Mehmet Çiçek ve Abdulkadir Akgül’e de teşekkür eden Açıkgöz şunları söyledi: “Geçmiş dönemlerde milletvekilliği yaparak Yozgat’ımıza çok büyük hizmetleri bulunan milletvekillerimiz Sayın Bekir Bozdağ, Mehmet Çiçek, Osman Coşkun, Abdulkadir Akgül’e çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı Yozgat İl Teşkilatı olarak teşekkür ediyoruz.

            Bundan sonraki dönemde de 12 Haziran itibari ile milletimizin takdirini alarak milletvekili olan Sayın Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer’in milletvekili olarak çok büyük hizmetler yapacağını biliyor, diliyoruz. Hep beraber, birlik, beraberlik içerisinde Yozgat’ın arzu etmiş olduğu hizmetleri yerine getireceğiz, bunun için çaba sarf edeceğiz, gayret sarf edeceğiz.”

            Türkiye genelinde bütün illerde vatandaşların AK Parti'ye destek verdiğini kaydeden Bekir Bozdağ da; “Seçim sonuçları bütün partiler açısından önemli umarım her parti kendi açısından milletin verdiği mesajı doğru okur. Biz Ak Parti olarak bu mesajı doğru okuduğumuz kanaatindeyiz. Bundan sonra bu mesajı daha iyi analiz etmek için elbette biz hem Yozgat'ımızda teşkilat bazında yapılan çalışmaları ve sonuçların analizini yapacağız. Zannedersem partimizde Türkiye genelinde bu Seçim sonuçlarını çok iyi bir şekilde analiz edecektir. Ama milletimizin verdiği mesajı bizim ve muhalefet partilerinin doğru okumaları halinde Türkiye kazanır ve demokrasi kazanır” dedi.

            Bütün partilerin iktidar olmak için aday olduğunu vurgulayan Bozdağ, şöyle konuştu: “CHP'ye baktığınız zaman tek başına iktidarı tek parti döneminde var. Ondan sonra tek başına iktidarı daha alamamış yani çok partili hayatın geldiği 1950 yılından bu yana CHP'nin tek başına iktidarı yok. Şimdi hesap ederseniz 60 yıldır bir parti iktidar kovalarda iktidar olamaz ve buna rağmen biz başarılıyız derse buna bizim söyleyecek bir şeyimiz yok. Biz de herkes gibi bu söze şapka çıkartırız eyvallah deriz. 80'den sonra baktığınızda Halkçı Parti, SHP ve DSP var bunların hepsi koalisyonların içerisinde yer aldılar. Ama Türkiye'ye hem 91-95 arası 95-99 arası ve 99- 2002 arası sol partiler CHP ve onun anlayışı hem 28 Şubat hem 5 Nisan 94 ve 21 Şubat 2001 krizleri ile milletimiz büyük bedeller ödemişlerdir. Milletimiz de bu bedellerinin faturalarını kendilerine kesmişlerdir. Başarısızlığı başarı gibi gösterme marifetinde zaten bizim muhalefetin başarısına diyecek yoktur. "

            Muhalefet partilerini milleti anlamak yerine kendi politikalarını millete empoze etmeye çalıştıklarını ve bu yüzden milletin desteğini bulamadıklarını ifade eden Bozdağ, "Muhalefet partileri ve onun anlayışında olan geçmiş dönemlerdeki partiler yüzünden bu milletimiz çok büyük bedeller ödemişlerdir. Bu yüzden halkımızda onlara gereken cevabı seçimlerde verdikleri destekle ortaya koymuşlardır.

            Muhalefet partileri her seçimde kaybederler her seçimde muhalefete ancak layık görülürler. İktidar ehliyetini milletten alamazlar ama her seçimde oyumuzu şu kadar artırdık, şu kadar seçmen kazandık bir puan şundan şöyle oldu bir bundan böyle oldu diye milletin verdiği mesajı doğru okuyup buna göre kendi politikalarını ve kendi kadrolarını dizayn etmek yerine millete kendi politika ve kendi anlayışını empoze ederek yola devam etmek isteyenler siyasette başarılı olamazlar. CHP ve diğer muhalefet partileri bana göre, milletin verdiği mesajı anlamadılar. 2002'de milletimiz bir mesaj verdi almadılar. 2004'de yine bir mesaj verdi yine anlamadılar. 2007'de bir daha ders verdi yine anlamadılar. 2009'da yine anlamadılar. 2010 halk oylamasında bir daha ders verdi yine anlamadılar. Öyle anlaşılıyor ki halkımızın 12 Haziran 2011 seçimlerinde de verdiği ders tekrarı ile bu muhalefet bunu da anlamazsa hiç olmazsa 'ha öylemi diye anladık' diyerek anladıklarının gereğini yaparlar. " ifadelerini kullandı.

            AK Parti Yozgat Milletvekili seçilen Dr Ertuğrul Soysal da seçimin ülke adına hayırlı ve Uğurlu olması dileğinde bulundu.

            AK Parti İktidarının 3 dönem iktidara gelmesiyle dünyada bir ilki gerçekleştirdiğine dikkat çeken Soysal, "Bütün partililerimizle teşkilatımızla Seçim çalışmaları içersinde gece gündüz çalıştık. Vatandaşlarımız 3. dönem iktidara taşıdıkları AK Partimizin Oyunu yüzde 5 artırarak yaklaşık 15 bin vatandaşımıza tekabül ederek yaklaşık yüzde 77'lik bir oyla AK Partiye destek vermişlerdir. İnşallah bizlerde milletimizin hizmetkârı olarak en iyi şekilde ülkemize, ilimize ve milletimize hizmet etmenin gayreti içinde olacağız. " dedi.

            AK Parti Yozgat Milletvekili 3. sıradan seçilen Avukat Yusuf Başer de yaptığı teşekkür konuşmasında Seçim sonuçlarının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

            AK Parti ile Türkiye'nin maddi ve manevi kazancının perçinlendiğini ifade eden Başer, şöyle dedi: " Seçimin galibi Yozgat'ımız olmuştur. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı olacak. Bizden önceki milletvekillerimizin başarılı çalışmalarını hizmetlerini kaldığı yerden görevlerini biz yürüteceğiz.

            Yozgatlımızın efendisi değil hizmetkârı olmaya devam edeceğiz. Ne Yozgat'ımızı nede Yozgatlımızı asla unutmayacağız. Şahsım ve arkadaşlarım adına ilimizin kalkınması ve gelişmesine yönelik çalışmalarımız devam edecek. Yozgat'ımızı marka şehir yapmak için canla başla çalışacağız. "

Editör: TE Bilişim