Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Yozgat çıkarması MHP’de adeta kale havası estirdi. Yenifakılı ile başlayıp, sırasıyla Bektaşlı, Boğazlıyan, Çandır, Uzunlu, Sarıkaya, Saraykent, Akdağmadeni ve Sorgun ile devam eden ziyaretlerde Bahçeli ve milletvekili adaylarına gösterilen yoğun ilgi yaklaşan seçimler öncesi MHP’lilere moral kaynağı oldu.

            Hafta sonu Yozgat’ta MHP rüzgarı esti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 7 ilçe, 2 belde de gerçekleştirdiği ziyaretler ve açık hava toplantıları coşkulu bir havada gerçekleşti. Önümüzdeki günlerde Yozgat şehir merkezinde meydan mitingi yapacak olan Bahçeli’nin ilçe ziyaretlerinde gençlerin yanı sıra, yaşlı kadın ve erkeklerin de yoğun ilgi göstermesi dikkat çeken ayrıntılar olarak objektiflere yansıdı.

            Bahçeli, Yozgat'ın yedi ilçesini ziyaret etti. İlk olarak Yenifakılı Belediyesine ziyarette bulunan ve halkı selamlama konuşması yapan Bahçeli, daha sonra partisince Boğazlıyan'da düzenlenen mitingde konuştu.

            AK Parti'nin teslimiyetçi bir politika izlediğini, ekonomide ''sat kurtulcu'', milli meselelerde ''ver kurtulcu'', yandaşların menfaatlerinde ''kazan kazan'' politikası takip ettiğini savunan Bahçeli, gerilim politikası uygulanarak, Türkiye'nin çatışma içerisinde tutulmaya çalışıldığını ifade etti.

            Bahçeli, şöyle devam etti: Laikler antilaikler, inananlar inanmayanlar, gericiler ilericiler gibi söylemlerle aileyi yıkmaya çalışmaktadırlar. Bu öyle bir alışkanlık haline gelmiş ki vazgeçmiyorlar. Sayın Başbakan şu an etnik kökenli bölünmeyi, inanç temelinde ise ayrışmayı kışkırtan davranışlar içerisinde bulunuyor. Bir 36 etnik unsurdan bahsediyor. Kim bunlar? Bu 36 etnik unsur da bilinmiyor. Sayıyor 5 tane, soruyoruz gerisi yok ama sakız gibi ağzına almış her defasında 36 etnik unsurdan bahsediyor. Bu ülkeyi bu kadar ayırmaya, dilim dilim etmeye kimin ne hakkına gerek... Kim bundan fayda sağlayacak. Büyük şehirlerde her taraftan gelmiş, her kesimle birarada yaşamak varken, şimdi bir kimlik arayışına sokmak kime ne yarar sağlayacak? Etnik kimliği körükleyerek Türkiye'yi bölme eşiğine getirenler bir gerçeği saklayamazlar. Her kesim insanıyla birleşmiş, bütünleşmiş, doğulusu batılısı, güneylisi kuzeylisi herkesi Allah'ın bir kutsal emaneti olarak tabir ettiğimiz milletimizin evlatları yaşıyor.''

            ''Bir tarafta yoksullukla fakirleşen bir Türkiye, diğer tarafta haksızlıklarla, yolsuzluklarla zenginleşen bir avuç insan olduğunu'' ileri süren Bahçeli, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

            'Bu durum başka bir yerde olsa, kepenkler kapanır, sokaklar karmaşaya dönüşür. Türkiye'de bu görünmüyor. Bunun sebebi inançlı bir toplum olmamız. İnançlı bir toplum olduğumuz için şükür sahibiyiz, kanaat sahibiyiz, kanaat sahibi olduğumuz için 'Cenab-ı Allah'ın takdiri böyledir' deyip, halimize şükrediyoruz. Yoksulumuz bizim yoksulumuz. Bugün devletin önemli bir kurumu olan TÜİK'in araştırmalarına baktığımızda halkın en önemli meselesinin işsizlik olduğunu, 6 milyon insanımızın işsiz olduğunu görüyoruz.''

            Türkiye'deki verilere göre işsizlerin yüzde 22'sini genç işsizlerin oluşturduğunu vurgulayan Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı:

            ''Bunların içinde binlerce işsiz kadınımız bu işsizler kervanında. Çalışma arzusu taşıyan, cari ücret dediğimiz ücreti kabullenen ama iş bulamayan binlerce genç kızımız var. Bugün bunlar ailelerin dayanışmasıyla ayakta durabiliyor, hayatlarını devam ettirebiliyor ancak iş bulamamanın sıkıntısıyla evden dışarı çıkamıyor, içten içe üzülüyor. Aileleri bu kızlarımıza üniversiteyi okuttuklarını ancak gelinlik çağa geldiklerinde evlendirmeden önce bir iş bulamamasının sıkıntısını yaşadıklarını dile getiriyorlar. İşte bu durum evlendikten sonra da öfkeyi, huzursuzluğu beraberinde getiriyor. İşte buralarda bu durumlar aile dayanışmasıyla atlatılırken, büyük şehirlerde bu sıkıntılar ailelerde sıkıntıları artırıyor. Bu durum da ailelerin içinde şiddetin artmasına, kadına yönelik cinayetlerin işlenmesine neden oluyor.''

            Bahçeli, MHP’li belediye başkanı Yenifakılı Belediye Başkanı Hüseyin Uyar’a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Uyar, kasıtlı olarak sürekli müfettiş denetimine uğradığını ancak alnının açık olduğunu, bu denetimlerin tek sebebinin MHP ye mensup olmasından ileri geldiğini ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de belediye başkanlığını bir MHP linin yapıyor olmasından dolayı bu tür baskı ve yıldırma politikaları ile belediyenin önünün kesilmesinin ancak sakat bir zihniyetin ürünü olabileceğini, belediye yönetimi MHP de olsa bile ilçede AKP ye de oy vermiş seçmenlerin bulunduğunu ve bu cezalandırmanın aynı zamanda onlara da yapılmış olacağını söyledi.

            Daha sonra sırasıyla Çandır, Sarıkaya, Saraykent, Akdağmadeni, Sorgun ilçelerine giden Bahçeli, buralarda halka hitaben selamlama konuşmaları yaptı. Bahçeli, Çandır ve Saraykent belediyelerini de ziyaret edip, belediye başkanlarından ilçedeki sorunlar hakkında bilgi aldı.



Editör: TE Bilişim